$ DOLAR → Alış: 32,30 / Satış: 32,43
€ EURO → Alış: 34,42 / Satış: 34,56

Zeki Müren, Bodrum’da şarkılarıyla anıldı

Zeki Müren, Bodrum’da şarkılarıyla anıldı
  • 31.08.2017

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, Bodrum’da Zeki Müren’in anısına ‘Zeki Müren Şarkılarıyla Masal Tadında’ isimli konsere imza attı.

ZEKİ MÜREN KONSER (5)ZEKİ MÜREN KONSER (7)ZEKİ MÜREN KONSER (6)ZEKİ MÜREN KONSER (1)Bodrum’da Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’na bağlı Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölüm Başkanlığı tarafından, Kültür Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile, Zeki Müren’in anısına ‘Zeki Müren Şarkılarıyla Masal Tadında’ isimli konser düzenlendi. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’ndeki konseri, üst düzey protokol ve sanatçıların da bulunduğu yaklaşık 1500 kişi izledi. Programda koro ve solistler, Zeki Müren’e ait, aynı zamanda onunla özdeşleşmiş eserleri icra etti. Programın sunumunu Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürü Dr. Turgay Mercan gerçekleştirdi. Müren’in yeğeni Özlem Güner de dayısı ile olan anılarını anlatıp, şiirlerini seslendirdi. Nusret Parmaksız şefliğinde parçaların seslendirildiği konserde balerin Canan Şahin, “Gitme Sana Muhtacım” ve “ Şimdi Uzaklardasın” parçaları eşliğinde bale gösterisi sundu. İzleyiciler şarkılara zaman zaman alkış tutarak, zaman zaman da söyleyerek eşlik etti.

Program öncesi konser ekibi, Kültür Bakanlığı bünyesinde olan Zeki Müren Evi’ni, yeğeni Özlem Güner ev sahipliğinde ziyaret etti. Nostaljik ve duygusal anların yaşandığı bu ziyaret belgesel niteliğinde kayıtlara alındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ