$ DOLAR → Alış: 32,48 / Satış: 32,61
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Sivil toplum kuruluşlarından 15 Temmuz açıklaması

Sivil toplum kuruluşlarından 15 Temmuz açıklaması
  • 14.07.2017

a (2)15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Yenişehir’deki sivil toplum kuruluşları ortak bir basın açıklaması yaptı. AK Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, AK Parti İlçe Teşkilatı yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun’un okuduğu açıklama şöyle: Sayın basın mensupları Türkiye 15 Temmuz Darbe teşebbüsü ile darbenin azmettirici dış mihrakların Böl/Parçala/Yut diye özetlenebilecek olan Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Suriye/Irak üçgeninde parçalanmaya ve bölünmeye çalışılmıştır. Aziz Milletimiz bu teşebbüsü büyük kahramanlıklar ve fevkalade bir direniş ruhu göstererek bertaraf etmiş; darbenin tetikçiliğini yapan FETÖ başta olmak üzere, diğer tüm destekçi ve paryalar perişan edilmiştir.

İslam Medeniyetinin Ortadoğu coğrafyasındaki en büyük temsilcisi ve lideri pozisyonunda olan Türkiye’yi darbe teşebbüsü ile yıkamayacağını anlayan terör ittifakı bu defa ülkede güvenlik zafiyeti oluşturmak, toplumsal barışı zedelemek ve sivil halkı tedirgin etmek için vatandaşın can ve mal güvenliğine yönelik saldırıları yoğunlaştırmak için dış güçlerin desteğiyle hainliklerine devam etmişlerdir.

Bu Millet ve İslam coğrafyası Erkeklerle birlikte Kadınların da gayreti, mücadelesi ve dirayetiyle yeniden İmar ve İnşa edilecek; terörün verdiği maddi/manevi zararlar ortadan kaldırılacaktır. Bizi iç savaşa sürüklemelerine, vatanımızı yaşanmaz hale getirmelerine hep beraber dur diyeceğiz. Tıpkı 15 Temmuz gecesinde tanklara, uçaklara bedenini siper eden kahraman şehit kadınlarımız gibi.

Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz 2016 gecesi, tarihinin en büyük saldırısına uğramıştır. Demokrasinin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi dahi, darbeye kalkışan demokrasi düşmanlarının, içeride milletvekilleri bulunduğu sırada havadan ve karadan saldırısına maruz kalmıştır. Çok sayıda güvenlik görevlisi ve sivil vatandaşımız katledilmiş; birçok devlet binası da tahrip olunmuştur.
Bu kalkışmayı gerçekleştirenlerin devlet içine sızmış FETÖ adıyla bilinen bir terör örgütünün olduğu aşikardır. Yargı ve emniyet güçleri içine sızmış bu yapının, yakın geçmişte, kendine bağlı hakim, savcı ve polisler eliyle, devlet kurumlarında ve bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri’nde sahte delillerle büyük bir tasfiye gerçekleştirdiği ise tarafımızca bilinmektedir. Adı geçen örgütün, bu tasfiye sonunda boşalan yerlere kendi kadrolarının yerleşmesini sağladığı anlaşılmaktadır.

15 Temmuzda ülkemizde meydana gelen kardeşlik ruhunu ortadan kaldırmaya çalışan, kan siyasetine hizmet eden, güya üst akıllar tarafından her yönden birliğimizi bozmaya ve yıpratmaya yönelen her türlü teşebbüsü reddediyoruz.

İşte tam da böyle bir zamanda Yunus Emre’nin “Bölüşürsek tok oluruz. Bölünürsek yok oluruz.” öğüdüne gönlümüzü açmalıyız. Biz ekmeğimizi bölüşerek, değerlerimize sahip çıkarak, acımızda da sevincimizde de birbirimize kenetlenerek her türlü teröre karşı çıktığımızda kazanacağız. Çünkü bizim başka vatanımız yok! (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ