$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

Milletvekili Şahin’den Taşıyıcılar’a destek sözü

Milletvekili Şahin’den Taşıyıcılar’a destek sözü
  • 22.06.2017

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’le Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret etti. Ziyarette Kooperatif Başkanı Ayhan Turhan, Şişecam’dan iş alamadıklarını belirtirek yardım talebinde bulundu. Şahin bayramdan sonra Şişecam üst yönetimiyle konuyu görüşeceğini açıkladı.

Türkiye’yi bütün dünyada başarıyla temsil eden ve ürünleriyle dünya markası olmuş Şişecam’ın Yenişehir’de üretim tesislerinin bulunmasının onur ve gurur kaynağı olduğunu belirten Şahin, “Şişecam milli ekonomimizin temel taşlarından biridir. Böyle bir tesisin şehir ekonomisine katkıda bulunması kaçınılmazdır” dedi.

Günde 200 kamyonla taşımacılık yapabilecek kapasitedeki Yenişehir Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ilçedeki bu yatırımlardan istifade etmesi gerektiğine işaret eden Şahin, “Kooperatifimizin yöneticileri sorunlarını anlattılar. Üzüntü ve isteklerini ilettiler. Kooperatif ortakları buradan da faydalanmalıdır. Şişecam Grubunun yöneticilerinin de bu yöndeki hassasiyetlerini biliyorum. Şişecam fabrikalarının hemen bitişiğinde bulunan Yenişehir Taşıyıcılar Kooperatifi ortakları, marş basmaya ve hayatlarından memnun bir şekilde iş yapmaya hazır bekliyorlar. Taraflar arasında mutlaka bir iletişimsizlik sorunu vardır. Şişecam’ın tepe yöneticileriyle bayramdan sonra bir araya gelerek konuyu ele alacağız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de Şişecam’dan iş alamayan kooperatif ortaklarının zor durumda olduğunu ifade ederek, “Taşıyıcılar Kooperatifimizin ortakları yaşadıkları bu sorun karşısında gece gündüz uyku uyuyamıyorlar. Sorunlarına çözüm bulmak için gayret sarf edeceğiz” dedi.

Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ayhan Turhan da,  1,5 yıldan bu yana Şişecam’ın ihalelerine davet edilmediklerini anlattı. Turhan şunları kaydetti: “230 ortağı bulunan ve Yenişehir’in en köklü kooperatiflerinden birisiyiz. Şişecam fabrikaları faaliyete geçtikten beri iş yapıyoruz. Fabrikalarda üretilen su ve madensuyu şişelerini Erzincan, Manisa, Giresun, Afyon, Denizli, Adana, İzmir ve Aydın’a taşıyorduk. 1,5 yıldır iş alamadığımız için kooperatifimizin ortakları büyük sıkıntı içine girdiler.”

Görüşmenin ardından Kooperatif Başkanı Turhan, Şahin’e bir teşekkür plaketi sundu. (www.yenisehirmemleket.com)ŞAHİN YENİŞEHİR 3 ŞAHİN YENİŞEHİR 2

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ