$ DOLAR → Alış: 32,44 / Satış: 32,57
€ EURO → Alış: 34,50 / Satış: 34,64

Kocasu Deresi’nde kirlilik alarmı

Kocasu Deresi’nde kirlilik alarmı
  • 04.06.2017

Tarımsal sulamada da kullanılan Yenişehir Kocasu Deresi’nin cumartesi günü sabahın erken saatlerinde simsiyah akması bölgedeki çiftçileri endişelendirdi. Köprühisar Mahallesi’nde inceleme yapan Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, deredeki kirliliğin araştırılmasını istedi.

Yaklaşık 2,5 yıl önce benzer görüntülere sahne olan Kocasu Deresi’nin temiz kalması gerektiğine işaret eden Aktaş, “Kocasu, Yenişehir sınırlarına girdiğinden itibaren 8 köyün arazilerinden geçerek Bilecik Osmaneli’ye ulaşıyor. Buradan da Sakarya Nehri’ne dökülüyor. Bu güzergâh boyunca biberden fasulyeye, pancardan bezelyeye kadar ürünlerin sulamasında derenin suyu kullanılıyor. Ayrıca, derede bol miktarda balık çeşitleri yaşam buluyor” dedi.

Deredeki kirliliğin geçtiği arazilerde tarım yapan çiftçileri endişelendirdiğini anlatan Aktaş sözlerini şöyle tamamladı: “Karşılaştığımız bu manzara doğal olarak çok ürkütücü. Çiftçi, emek harcayarak aylarca ürün yetiştiriyor ve bunların satışını yapıyor. Doğanın zehirlenmesinin vebalini kimse ödeyemez. Tarımı, sanayiye kurban veremeyiz.” (www.yenisehirmemleket.com)KOCASU YENİŞEHİR (2)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ