$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Organize sanayi Sitesinin temeli yıl sonunda

Organize sanayi Sitesinin temeli yıl sonunda
  • 15.04.2017

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Yenişehir’de organize sanayi sitesi yapılması planlanan arazide inceleme yaptı.  Subaşı Mahallesi yakınlarındaki arazinin çok uygun olduğunu söyleyen Aslan, “Yenişehirli sanayi ve esnaf daha nezih bir yerde çalışmalar yapabilecek” dedi.

Bakanlığın şehir içlerinde kalan organize sanayi bölgelerinin şehir dışına çıkarılması konusunda çalışmaları olduğunu belirten Aslan, “Yenişehir dışına inşa edilecek bu sanayi sitesi sayesinde üretim kalitesi ve teknolojik düzey artacak. İşletme sahipleri esnaflıktan sanayiciliğe geçecek” dedi.

Projenin bir an önce tamamlanıp hizmete alınmasının önemine değinen Aslan, “Yenişehir ekonomisine ciddi katkıları olacak bu projeyle ilgili Bakanlığımız ile yapılacak olan tüm yazışma, girişim ve başvurularla ilgili gerekli kolaylıkları sağlayacağız. Bizler Bakanlıkta yapılacak tüm işlemleri hızlandıracağız. Bu yılın sonunda projenin temelini atar, 2018 yılının sonunda da burada esnafların faaliyete geçmesini sağlarız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, Valilik Toprak Koruma Kurulu’ndan projeye onay çıktığını ifade ederek, “İlçede Bursa yolu üzerinde bir Küçük Sanayi Sitesi’yle, Çayır Mahallesi’nde eski Sanayi Sitesi’nde esnaflar faaliyet gösteriyor. Esnafımız, mevcut sanayi sitelerinde 60 ile 300 metrekare arasında değişen büyüklüklerdeki işyerlerinde faaliyet gösteriyor. 655 dönümlük arazi üzerine kurulacak sanayi sitesinde işyerlerinin büyüklükleri 5 bin metrekareye kadar çıkabilecek” dedi. (www.yenisehirmemleket.com)SANAYİ SİTESİ 1

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ