$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

Devlet Hastanesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı

Devlet Hastanesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı
  • 03.04.2017

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yenişehir’de yapılan yeni Devlet Hastanesi binasının temel atma törenine katıldı. Müezzinoğlu, tören alanında hastane yapımını üstlenen müteahhitten binanın gelecek yıl 23 Nisan’a kadar tamamlanması sözünü aldı.

AK Parti hükümetlerinin sağlık alanında da çok önemli hamleler yaptıklarını belirten Müezzinoğlu, “Eskiden hastanelerde senet imzalatıp rehin alıyorlardı. O günler gerilerde kaldı” dedi.

Müezzinoğlu şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidara gelince başbakan olarak önce sağlığa el attı. Vatandaşımız sıkıntı çekmemeli, mağdur olmamalı diyerek sağlıktaki sessiz devrimlerin talimatını verdi. Sağlık Bakanlarının bu sayede işleri kolay oldu. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı birleşmesiydi, vay halimize. Eskiden, Almanya, Fransa, İngiltere’deki sağlık koşullarına vay anasını diyorduk. Cumhurbaşkanımız o günlerde Almanya’da ne varsa, Türkiye’de de o olacak demişti. Şimdi ambulans uçak, ambulans helikopter, vızır vızır ambulanslar var mı? Var.”

Vali İzzettin Küçük de konuşmasında bu alanda Bursa’nın şanslı bir il olduğunu belirterek, ilçelerin hemen hemen tamamında hastane binalarının yenilenerek, çehresinin değiştirildiğini söyledi. Küçük, hastanelerin beş yıldızlı otel konforuna ulaştırıldığını kaydetti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise hastane binasıyla ilgili şu bilgileri verdi: “33 milyon TL’ye malolacak hastane binasının yapımının 500 gün içinde tamamlanması planlanıyor. 5 ameliyathane, 20 poliklinik yer alacak bina, 15 bin 586 metrekarelik alanda inşa edilecek ve yoğun bakım odası dahil olmak üzere 86 yatak kapasiteli olacak.”

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de Bakan Müezzinoğlu’nun 2015 yılında ilçeye gelerek Huzurevi’nin açılışını gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “O gün yeni bir hastane yapımı konusunda gerekli tüm destekleri vereceklerini söylemişti. Bakanımız sözünü tuttu ve kendisinin büyük desteklerini aldık. Bakanımızı Yenişehirliler asla unutmayacaklar” dedi. (www.yenisehirmemleket.com)SİTE 3IMG_2355

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ