$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Yenişehirli öğrencilerden bir ‘Azim’ hikâyesi

Yenişehirli öğrencilerden bir ‘Azim’ hikâyesi
  • 25.03.2017

Yenişehir Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri, Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) düzenlediği kısa film yarışmasına “Azim” adlı 10 dakikalık filmle katıldılar. Doğumda eşini kaybeden bir babanın, dünyaya gelen engelli oğlunun bir şiir yarışmasına katılması anlatılıyor. Filmin sonundaysa engelli bireylerin toplumsal destekle birlikte neler başarabileceği vurgulanıyor.

Girne Amerikan Üniversitesinin düzenlediği 11’inci Liselerarası Kısa Film Yarışması’na katılım için önce 7 kişilik bir ekip oluşturduklarını belirten 11’inci sınıf öğrencisi Barış Yılmaz, “Filmin senaryosunu yazdık ve ardından da bir kamera kiralayarak 1 haftada filmin çekimlerini tamamladık. Projemize destek sağlayan Kaymakamımız Suat Seyitoğlu, Milli Eğitim Müdürümüz Musa Ayaz ve Okul Müdürümüz Ali Soydoğan’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

29 Mart ve 5 Nisan günleri arasında yarışmacı filmler internet üzerinden halk oylamasına sunulacak. Jüri değerlendirmesi sonrasında 21 Nisan’da ise ödül töreniyle dereceye giren filmler açıklanacak. (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ