$ DOLAR → Alış: 32,26 / Satış: 32,39
€ EURO → Alış: 34,78 / Satış: 34,92

Çiftçi yeni sezonu açtı

Çiftçi yeni sezonu açtı
  • 22.02.2017

Sezonun ilk ürünü olan bezelye ekimi için tarlaya inen Yenişehirli çiftçiler, yeni sezona umutlu bir başlangıç yaptılar. Çiftçinin, haziran ayında hasadı yapılacak bezelye için konserve fabrikalarıyla sözleşme yaptığı belirtildi.

Yenişehirli çiftçiler sezonun ilk ürünü olan bezelye ekimi için tarlaya indi. Ekim için tarlalarda hazırlıklara başlayan çiftçi yeni sezona umutlu başlarken, çiftçinin, haziran ayında hasadı yapılacak olan bezelye için konserve fabrikalarıyla sözleşme yaptığı belirtildi. Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “Bu yıl 15 bin dönüm alana bezelye ekimi yapılmasını, bu arazilerin yaklaşık 8 bin dönümünün sözleşmeli ekimle işleneceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Her yıl şubat ayında yeni sezona merhaba dediklerini ve umutlu beklentiler içine girdiklerini belirten Sadi Aktaş, son iki haftada çiftçilerin karnabahar, brokoli ve ıspanakları topladığı tarlalarını traktörlerle sürdüğünü belirtti. Bu çalışmayla sezonun ilk ürünü olan bezelye ekimine hazırlık yapıldığını belirten Aktaş, “Bezelye ekimleri önceki gün başladı. Yine şubat sonu ya da mart ayı başında pancar ekimlerine geçilecek” diye konuştu.

TARIMSAL FAALİYETLER…

Yenişehir’deki tarımsal faaliyetlerle ilgili bilgiler veren Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, nisan ayında taze fasulye, yağlık ve çerezlik ayçiçeklerinin ekileceğini, mayısta ise biber, domates ve karpuzların dikileceğini ifade etti. Aktaş, “Haziran ayında ise şubatta ekilen bezelyelerin hasadıyla boşalan tarlalara biber çeşitleri dikilecek. Biber dikimleri temmuzda da sürecek ve bu ay içinde birinci el biberlerin hasadı başlayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Ağustos ayında çerezlik ayçiçeklerinin hasadına başlanacağını söyleyen Aktaş, bir yandan da lahana, brokoli, pırasa, turp gibi kışlık sebzelerin ekiminin yapıldığını ifade etti. Aktaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Eylül ayının ilk haftası yağlık ayçiçekleri hasat edilirken, bu ayın son haftası şekerpancarları sökülecek. Bu arada eylül ve ekim ayları boyunca taze fasulye ve ikinci. el biberlerin hasadına devam edilecek. Kasım ve aralık aylarındaysa buğday ve ıspanak ekimlerine başlanacak.” (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ