$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Yenişehir’e modern mezbaha

Yenişehir’e modern mezbaha
  • 20.02.2017

MEZBAHA YENİŞEHİR 3Yenişehir Belediyesi ilçeye modern bir mezbaha kazandırma çalışmalarında ilk adımları atmaya başladı. Belediyenin inşa ettirmeyi planladığı hijyen olanakları yüksek mezbahanın 16 ay sonra devreye sokulması amaçlanıyor.

Yenimahalle’deki mevcut mezbahanın bulunduğu arsa üzerine inşa edilecek olan modern mezbahanın her bakımdan yararlı olacağını belirten Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “20 yıl önce kurulan mevcut mezbaha artık günümüz Yenişehir’ine yeterli gelmediği bir gerçek. Küçük Ölçekli Kesimhane ruhsatına sahip mevcut mezbahanın yerine 1. sınıf bir mezbaha yapma çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor” dedi.

Önce, belediyenin yetkili birim amirleriyle konuyu ele aldıklarını anlatan Çelik, “Zabıta yetkilileri, veteriner ve mimarlarımızla genel bir değerlendirme yaptık. Ardından, önceki gün Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü yetkilileriyle Ankara’da bir araya gelerek, modern mezbahanın ana hatlarını oluşturduk” diye konuştu.

Belediye Hayvan Pazarı ve mezbahasının bulunduğu 65 bin metrekarelik sahanın 4 bin metrekarelik bölümünün inşaat alanı olarak belirlendiği ifade eden Çelik, modern mezbahanın bünyesinde kesimhane, idari bina, depo, soğuk odaların bulunacağını kaydetti. Dünya standartlarında kesim işlemleri yapılabilecek bir proje üzerinde çalıştıklarını dile getiren Çelik, “Hijyenik ortamda yapılacak kesim sonrası etin raf ömrünü mümkün olduğu kadar maksimum düzeye çıkartmak, bölge insanına sağlıklı et sunmak başlıca hedefimiz” dedi.

Modern mezbahanın faaliyete geçmesiyle birlikte hayvan kesim kapasitesinin de artacağına işaret eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu an 8 büyükbaş, 24 de küçükbaş hayvan kesimi yapılıyor. Modern mezbahada ise günlük 75 büyükbaş, 200 de küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek.”

Proje çiziminin ardından yapım ihalesine çıkılacağını söyleyen Başkan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle bu projemizi gerçekleştireceğiz. Modern mezbaha, 2018’in sonbahar aylarında faaliyetine başlayacak.” (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ