$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Hayvan sevklerinde aşı süreleri değişti

Hayvan sevklerinde aşı süreleri değişti
  • 16.02.2017

haber (2)Yenişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz, hayvan sevkleri öncesi zorunlu aşıların en az 1 ay önce yaptırılması gerektiğini belirtti. Aranmaz, zorunlu aşıların yapılmasının üzerinden 1 ay geçmemiş olan hayvanların il dışına çıkarılması için gerekli olan sevk raporunun verilmediğini söyledi.

Hayvandaki olası bir hastalığa karşı bağışıklık oluşması için bu sürenin arandığını anlatan Aranmaz, hayvan yetiştiricilerinin bu konuya duyarlılık göstermesini istedi. Bu uygulamanın geçen yıl mart ayında başlatıldığını ifade eden Aranmaz, “Uygulama öncesi şap aşının üzerinden 15 gün, çiçek aşısının üzerinden 21 gün geçmesi bekleniyordu. Koyun ve keçi vebası aşısının üzerinden ise 1 ay geçmesi aranıyordu. Artık hayvan sevk raporu için şap ve çiçek aşılarının da sevk gününden en az 1 ay önce yaptırılmış olması gerekiyor” dedi.

Sevk raporlarının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin düzenlediğinin altını çizen Aranmaz, “Birçok hayvan yetiştiricimiz bu uygulamadan haberdar değil. Hayvan yetiştiricilerimizin il dışına hayvan sevklerinde bu uygulamanın yapıldığını dikkate almalarını istiyoruz” diye konuştu.(www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ