$ DOLAR → Alış: 32,48 / Satış: 32,61
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

AK Parti İl Başkanı Torun: Milletimize güveniyoruz

AK Parti İl Başkanı Torun: Milletimize güveniyoruz
  • 15.02.2017

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Yenişehir İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Torun, referandumda oylanacak anayasa değişikliğiyle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Her seçimin kendine özgü özellikleri bulunduğunu belirten Torun, referandumun da önemli olduğuna işaret etti. Torun, “Geçmişte Cumhurbaşkanlarıyla Başbakanlar arasındaki sıkıntılardan dolayı halkımız çok acılar çekti. 2001 krizine anayasa kitapçığını fırlatma olayı biliniyor. Turgut Özal’la Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel’le Tansu çiller arasındaki uyum problemleri unutulmadı.  Parlamenter sistemde zaman zaman çatışma ve kaoslar oluyor. Amaç çift başlılığı ortadan kaldırmak” dedi.

7 Haziran seçimi sonrası hükümet kurmadaki zorlukların yaşandığını hatırlatan Torun, “Geçmişten bugüne hükümet kurulamaması Türkiye’ye kan kaybettirdi. Siyasi istikrar olmazsa, ekonomik istikrar da olmuyor. Bir ülkenin büyümesinin en büyük özelliği, siyasi istikrarının olmasıdır. Seçimden sonra vatandaş hükümetin hazır olduğunu bilecek. Buna bağlı olarak ekonomik büyüme gelecek” diye konuştu.

Askeri mahkemelerin kaldırıldığını ve milletvekili sayısının arttığını anlatan Torun, cumhurbaşkanlarının partileriyle gönül bağının kesilemeyeceğini kaydetti. Torun sözlerini şöyle sürdürdü: “Özal’ın ANAP’la ilgisinin kalmadığını söyleyemeyiz. Aynı şey Demirel’le ilgilidir. Hiçbir siyasi partiye üye olmasa da A. Necdet Sezer’in hangi siyasi partiye sempati duyduğu biliniyor.  Önemli olan hizmet etme aşamasında herkese eşit davranılmasıdır. Cumhurbaşkanının partili olmasının hiçbir sakıncası olamaz.”

Türkiye’nin yükselişini önlemek isteyen ülkelerin içerideki mihrakları kullanarak amaçlarına ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Torun, “Gelecek nesiller ve ülkemiz daha çok güçlü olsun istiyoruz. Bursa olarak tecrübeli bir teşkilatız. Seçimlerde bizlere Bursalılar hep Türkiye ortalamasının üzerinde destek verdi. Bu desteği referandumda da vereceğine inanıyorum. Milletimiz yanlış üzerinde değil, doğru üzerinde uzlaşır. Milletimize güveniyoruz” dedi.

Torun, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Belediye Başkan Yardımcısı Zekai Dündar ve parti yöneticileriyle birlikte temel kazımı süren Devlet Hastanesi’nin şantiyesini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Torun ve beraberindekiler ardından, Yenişehir-Bursa yolunun Barcın Kavşağı’nda incelemeler yaptı. Kavşakta yeni takılan sinyalizasyon lambalarının yanmadığı yönünde şikâyetleri dinleyen Torun, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu’nu bölgeye davet edip durumu anlattı. Yazıcıoğlu, sinyalizasyon sisteminin takıldığını ancak, UEDAŞ’ın elektrik bağlamasını beklediklerini söyledi. Torun bunun üzerine UEDAŞ yetkilileriyle görüştü ve Yenişehir-Bursa yolundaki mevcut eksiklerin giderilmesi için gerekli tüm girişimleri yapacaklarını kaydetti. (www.yenisehirmemleket.com)

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ