$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

Etiyopya Büyükelçisi Workneh: Ülkemize yatırımcı bekliyoruz

Etiyopya Büyükelçisi Workneh: Ülkemize yatırımcı bekliyoruz
  • 18.01.2017

T SİTE (2)T SİTE (3)Etiyopya Büyükelçisi Ayalew Cobezıe Workneh ve Elçi Müsteşarı Abdela Gultamo Nurı, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’i makamında ziyaret ettiler. Büyükelçi Workneh, ülkelerine tarım ve tekstil alanlarında teknolojik yatırımlar yapılması çağrısında bulundu.

Ülkesinde tarımsal ürünler yetiştirildiğinin altını çizen Workneh, “Ürün var, işleyecek teknolojimiz yok. Yatırımcıya büyük kolaylıklar sağlıyoruz. Böylece iş alanlarıyla istihdamı ve ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Workneh, “Örneğin yetiştirmiş olduğunuz biberi Yenişehir’den değil de, Etiyopya’da kuracağınız paketleme tesislerinde işleyip Avrupa ülkelerine gönderebilirsiniz. Böylece gümrük vergisi yükünden kurtulabilirsiniz. Avrupa ülkeleri ve Amerika ile imzaladığımız sözleşme gereği, birbirimizle yaptığımız ticarette gümrük vergisi ödenmiyor” dedi.

Görüşmede Yenişehir’le ilgili ayrıntılı bilgiler veren Başkan Çelik, “Ortak projeler için üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız” deyip en kısa zamanda Etiyopya’yı ziyaret etmeyi istediklerini kaydetti.

Workneh ve beraberindekiler ardından Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Hoşgönül ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettiler. (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ