$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Yenişehir OSB yatırımcıyı bekliyor

Yenişehir OSB yatırımcıyı bekliyor
  • 07.12.2016

Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin (YOSAB) 54 arsadan oluşan toplam 934 dönümlük 2. uygulama alanındaki yatırımların önü açılıyor. Bu bölgedeki tarla vasıflı arsaların, sanayi imarlı arsa vasfına dönüştürüldüğünü hatırlatan Belediye Bakanı Süleyman Çelik, “Bölgede altyapı çalışmaları için kolları sıvadık. Yatırımcılar önümüzdeki yıl ocak ya da şubat aylarından itibaren ruhsat için başvuru yapabilirler” dedi.

2. uygulama alanında Şişecam grubunun fabrikalarının yer aldığı YOSAB’ın 2. uygulama alanındaki 54 sanayi imarlı arsada altyapı çalışmaları yapılacağını anlatan Çelik, “Bölgede arıtma tesisi, yollar ve idari bina yapılacak. Ayrıca doğalgaz hatları döşenip elektrik enerjisi nakil hatları çekilecek” diye konuştu.

Altyapıyı oluşturan bu 5 çalışma için proje hazırlık çalışmalarına başladıklarını ifade eden Çelik, “Proje çizimini 6 ayda tamamlayıp 1,5 yıl içinde de yapım çalışmalarını bitirmeyi amaçlıyoruz. YOSAB yönetimi bu çalışmaları gerçekleştirirken, yatırımcı da arsasında sanayi tesisini kurmaya başlayabilir. Her iki çalışma eşzamanlı olarak yürütülebilecek” dedi.

Yatırımcıların bölgeye ilgisinin son zamanlarda arttığına işaret eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgedeki arsalardan önceki yıllarda satın almış olan yatırımcılar, son günlerde gelerek gelişmelerle ilgili bilgi alıyorlar. Bölgeye yönelik ilgi, önümüzdeki günlerde daha da artacak.”

İSTİHDAMA KATKI

SAĞLAYACAK

Tarıma dayalı ekonomik yapısıyla ilçenin istihdam sorunu bulunduğunu vurgulayan Başkan Çelik, özellikle gençlerin başka il ve ilçelere taşındığını anlattı. Çelik şunları kaydetti: “Yenişehir’in geçim kaynaklarının yüzde 80’lik bölümünü tarımsal faaliyetler oluşturuyor. Başka gençlerimiz olmak üzere Yenişehir’den dışarıya göç yaşanıyor. Organize Sanayi Bölgesi’nin 2. uygulama alanında yapılacak yatırımlarla ilçe ekonomisi hareketlenirken, iş olanakları da artacak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ