$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

YEGAL’li öğrencilerden Anıtkabir ve Meclis ziyareti

YEGAL’li öğrencilerden Anıtkabir ve Meclis ziyareti
  • 05.12.2016

Yenişehir Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan 42 kişilik bir grup Müdür Yardımcısı Mustafa Özer’in kafile başkanlığında, Tarih Öğretmeni Ersoy Akgün’ün gözetiminde Ankara’da ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi hainler tarafından bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ziyaret edildi. Mecliste hasar oluşan yerlerin durumu ve Meclisin genel işleyişi ile ilgili olarak Genel Kurul Salonu’nda brifing alındı.

Ardından Anıtkabir’e geçen öğrenciler Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnet, saygı ve sevgilerini sundular.  Saat 11.30’da Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi adına çelenk sunma töreni düzenlendi. Atatürk’ün mozolesine çelenk sunan Müdür Yardımcısı Özer, daha sonra Anıtkabir özel defterine “ Ulu Önder Atatürk, Bursa Yenişehir Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri olarak huzurundayız. Cumhuriyeti emanet ettiğin gençler olarak daima yolunda yürüyeceğimize söz veriyoruz.  Aziz hatıranın önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun” yazarak imzaladı.

Anıtkabir ziyaretinin ardından Ulus’ta bulunan 1.TBMM Müzesi, I2. TBMM Müzesi ve Anadolu Medeniyetleri Müzeleri’ni ziyaret eden Yenişehirli öğrenciler, şehir turu ile geziyi tamamlayarak Yenişehir’e döndü. (www.yenisehirmemleket.com)2-kopya3-kopya4-kopya5-kopya6-kopya

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ