$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Yenişehir’e yeni kütüphane

Yenişehir’e yeni kütüphane
  • 29.11.2016

Yenişehir’de hayırsever katkısıyla yapımı planlanan kütüphane binasının temeli Büyükşehir belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı törenle atıldı. Altepe burada yaptığı konuşmada, eğitim düzeyinin artırılması için yoğun çalışmalar yapıldığına dikkat çekti.

Kütüphane binasıyla Yenişehir’in kitapla buluşacağını ifade eden Altepe, “Bu eser en kısa zamanda tamamlanacak ve Büyükşehir Belediyesi olarak biz de çevre düzenlemesini gerçekleştireceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Türkiye’nin hızla gelişip kalkındığını vurgulayan Altepe, “Bizlerin petrolü, doğalgazı, elmas madenleri yok. Ama çalışkan insanımız var. Artık savunma değil, eğitim harcamaları ilk sırada. Bir yandan devletimiz, bir yandan belediyelerimiz eğitim seviyesini artırmak için çalışıyor. En öncelikli konumuz eğitim ve bu konudaki eksiklerimizin tamamlanması” diye konuştu.

Yenişehir Kaymakamı Abdullah Çiftçi de, okumanın önemine değindi. Çiftçi şunları kaydetti: “Oku emriyle emrolunan bir dinin mensuplarıyız. Ama okumuyoruz. Uzay çağını yaşadığımız dönemde okumuyoruz. Okuma imkanını insanların ayağına getirmek gerekiyor.”

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, kütüphane binasının geçmişle gelecek arasında bir köprü olacağını ifade ederek, “Evlatlarımız burada kitap kokusunu alacak, çalışmalar yapacak. Diğer yatırımcıların ve sanayi kuruluşlarının da ilçemizin gelişimi için temel taşları koymalarını bekliyoruz” dedi.

Kütüphane binasının yapımına destek veren hayırsever işadamı M. Hüseyin Göktepe de, annesi Fatma Göztepe’nin anısına kalıcı bir eser bırakmak istediklerini anlattı. Göktepe şunları kaydetti: “Bugün temele ilk harcı koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bina, halkımızın bilgiye erişiminde büyük katkı sağlayacaktır. Bu fırsatı verdikleri için Başkan Çelik ve ekibine teşekkür ediyorum.”

Yenişehir Belediyesi Fatma Göztepe Kütüphanesi, 3 kattan oluşuyor. Toplam 510 metrekarelik binanın yapımına Göktepe ailesi destek veriyor. Binanın 9 ay sonra yapımının tamamlanarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesi planlanıyor. (www.yenisehirmemleket.com)site-3site-2

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ