$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, sevgi ve minnetle andık

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, sevgi ve minnetle andık
  • 10.11.2016

10 Kasım 1938’de, Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yuman Atatürk’ü, minnet ve saygıyla andık. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder, Yenişehir’de de düzenlenen törenlerle anıldı.

Çelenk Sunma Töreni saat:08.55te başladı. Saat:09.05’te saygı duruşunun başlamasıyla birlikte belediye sireni ve motorlu araçların klaksonları eşliğinde 2 dakika süreyle aralıksız saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşımız okundu. Göndere çekilen bayrağın yarıya indirilmesiyle buradaki tören sona erdi.

Çelenk sunma töreninin bitiminden sonra saat 10.00’da Koç Ortaokulu Konferans Salonu’na geçildi. Burada Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı program izlendi.

Anma programını, Müdür Yardımcıları Gülfidan Azaklı  ve Pınar Özkurt Tuna, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Merve Ağengin ile okul öğrencilerinden Rasim Can İlkdoğan hazırladılar.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu ve Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Gülfidan Azaklı günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Şiirlerin okunduğu programda, “Aleykümesselam” adlı tiyatro izlendi.

Törenlere, Kaymakam Abdullah Çiftçi, Garnizon Komutanı Albay Hakan Cirit, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Cumhuriyet Savcısı Cemal Kurt, Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Dural, Emniyet Müdürü Bülent Albayrak, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, CHP İlçe Başkanı Necdet Sert, MHP İlçe Başkanı Celal Çekil, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. (www.yenisehirmemleket.com)      

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ