$ DOLAR → Alış: 32,29 / Satış: 32,42
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Bilinçsiz antibiyotik kullanmayın

Bilinçsiz antibiyotik kullanmayın
  • 25.10.2016

 

Yenişehir Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Önder Mutlu, iklim koşullarına bağlı hastalıklara karşı uyarılarda bulundu. Bilinçli antibiyotik kullanımının önemine dikkat çeken Mutlu, “Konu komşuya kanmayın. Tarihi geçmemiş bile olsa evden birinin kullandığı antibiyotiği aynı rahatsız için siz de kullanmayın. Mutlaka hekime başvurun” dedi.

Grip geçirmiş birinden kalan antibiyotiğin, aynı hastalığa tutulmuş başkası için de yararlı olacağının sanıldığını anlatan Mutlu, “Bu yöntemle hastalık geçmez, aksine istenmeyen etkiler ortaya çıkabilir. En başta gereksiz yere antibiyotik kullanılmış olur ve vücut bu antibiyotiği tanımaya başlar. Ayrıca bağırsakta yararlı bakterilerin yok edilmesi tehlikesi de oluşur” diye konuştu.

Öte yandan havaların soğuma başlamasıyla birlikte hasta sıklığında artış olduğunu ifade eden Mutlu, üst solunum yolları enfeksiyonları için küçük ve basit önlemler alınabileceğini vurguladı. Mutlu, “Sık sık ellerin yıkanması, bulunulan ortamın havalandırılması etkili önlemlerin başında gelir. Vücut direncini yüksek tutmak için iyi uyumalı ve C vitamini destekli beslenmelidir” dedi. (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ