$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Kaymakam Çiftçi: Muhtarlar görev arkadaşlarımızdır

Kaymakam Çiftçi: Muhtarlar görev arkadaşlarımızdır
  • 20.10.2016

Ülke genelinde ilk kez bu yıl kutlanmaya başlanan Muhtarlar Günü dolayısıyla Yenişehir’de de etkinlik düzenlendi. Etkinlik, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 19 Ekim’in Muhtarlar Günü ilan edildiğini söyleyen Kaymakam Abdullah Çiftçi, “Muhtarlar Günü’nün bu yıl ilki gerçekleştiriliyor. Devletin gören gözü, işiten kulağı, yürüyen ayağı olan muhtarlık kurumu yakın zamana kadar hak ettiği değeri alamamıştı. Cumhurbaşkanımız muhtarlarımızı himayesine aldı ve özlük hakları iyileştirildi. Muhtarlar bizlerin samimi gayret gösteren görev arkadaşlarıdır” dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, vatandaşa hizmet etme aşamalarında muhtarlarla birlikte mesai yaptıklarını anlattı. Çelik, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhtarlarımızın sorun ve taleplerine hassasiyetle yaklaşmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yenişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Enver Zengin ise şunları kaydetti: “19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık genelgesiyle 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kabul edildi. Muhtarlar demokrasinin gelişmesine katkıda bulunan, yerel yönetime katılım sağlanmasında önemli araçlardan birisidir. Muhtarlar müessesesi kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden bizler, devletimizin her noktasında kurumsal temsilcidir. Bulunduğumuz mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil eden halkımızla devlet kurumları arasında köprü görevi görmekteyiz. Fedakarca görevlerini yerine getiren muhtar arkadaşlarım, mahallede ve köyde vatandaşların gözbebeğidir.” (www.yenisehirmemleket.com)

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ