$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Terziler’de gölet sevinci

Terziler’de gölet sevinci
  • 17.10.2016

Yenişehir Terziler Mahallesi’nde sulama göletinin yapımı sürüyor. Gövde inşasının 1 aya kadar bitirileceği proje, arazilere suları taşıyacak hattın döşenmesi sonrası önümüzdeki yıl mayıs ayında hizmete girecek.

Bölgede inceleme yapan AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, geçen yıl haziran ayında başlatılan çalışmalarda sulama göletinin gövde inşaatının sürdürüldüğünü anlattı. 800 bin metreküp su tutma hacmi olan gövdenin tamamlanmasının ardından gölette biriken suların tarlalara ulaştırılacağı hattın yeraltına döşeneceğini söyleyen Kamıl, “Toplam 10 milyon TL tutarındaki proje, Terziler Mahallesi’nde yetiştirilen ürün desenini olumlu yönde etkileyecek. Toplam 5 bin dönüm arazi suya kavuşacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Terziler Muhtarı Selami Ceylan da sulama göletinin yapımının tamamlanmasını heyecanla beklediklerini söyledi. Sulama göletiyle birlikte Terziler’de köklü değişiklikler olacağını ifade eden Ceylan sözlerini şöyle tamamladı: “Öncelikle sulu tarım ürünlerine yöneleceğiz. Bunun aynında bölgenin iklim koşullarına uygun olan siyah incir, armut ve elma yetiştireceğiz. Hayvancılık için gerekli olan fiy, yonca ve silajlık mısır da yetiştireceğimiz ürünler içinde yer alıyor. Bize seçim öncesi verdiği sözü tutan Başkanımız Recep Altepe’ye köy halkım adına teşekkür ediyorum.”  (yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ