$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Çiftçinin kredi borçları erteleniyor

Çiftçinin kredi borçları erteleniyor
  • 26.09.2016

Yıl içinde fırtına, don, dolu ve aşırı sıcak havalardan ürünleri zarar gören çiftçilerin, Ziraat Bankası’na ve Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan sübvansiyonlu kredilerinin ödemesi 1 yıl ertelenecek. Ürünün ekim ve dikiminde kullanılmak üzere alınan sübvansiyonlu kredi borçları yıllık yüzde 3 faizle 1 yıllığına ertelenecek.

Yenişehir’de yılbaşından bu yana fırtına, don, dolu ve aşırı sıcakların etkili olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, bu doğa olaylarından ürünlerinin yüzde 30’u zarar gören çiftçilerin 7 Ekim’e kadar bir dilekçeyle Müdürlüğe başvuruda bulunmaları gerektiğini bildirdiler. Yetkililer, “Söz konusu doğa olaylarından ürünleri etkilenen çiftçiler, o günlerde hasar tespit dilekçesi vermişlerdi. Çiftçiler, 7 Ekim tarihine kadar borç erteleme dilekçesi verecekler” dediler.

Yenişehir’de etkili olan son doğa olayının temmuz ve ağustos aylarında görüldüğüne işaret eden yetkililer şu açıklamayı yaptılar: “Bu iki ay boyunca aşırı sıcaklar yüzünden biber, fasulye, mısır ve domates ürünleri zarar gördü. Aşırı sıcaklar döllenmeyi azaltıp verim kaybına ve kalite düşüklüğüne neden oldu. O günlerde hasar tespit dilekçesi veren çiftçilerin tarlalarında incelemeler yapmıştık. 7 Eylül 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla çeşitli afetler nedeniyle ekilişleri ve ürünleri en az yüzde 30 oranında zarar görenlerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan kredi borçlarının ertelenmesinin önü açıldı.”

Yetkililer, kararname kapsamında borç ertelemesi isteyen çiftçilerin İlçe Tarım Müdürlüğü’ne Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), kimlik ve arazi bilgileriyle birlikte başvurmaları gerektiğini kaydettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ