$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Çiftçinin sulama heyecanı

Çiftçinin sulama heyecanı
  • 19.09.2016

Yapımına 2009 yılında başlanan ve 2 yıl önce su tutulmaya başlanan Yenişehir Çiçeközü Sulama Barajı’nın kanaletlerinin döşenmesine geçildi. DSİ tarafından gerçekleştirilen projenin önümüzdeki yıl yaz aylarında tamamlanarak binlerce dönüm araziye su verilmesi planlanıyor.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, sulama barajında inceleme yaptılar. Proje sayesinde atıl durumdaki binlerce dönümlük araziden artık bölge çiftçisinin de yararlanabileceğini belirten Başkan Çelik, “Bu gibi projeler ekonomik bakımdan da önemli. Tarımsal sulamanın maliyetleri azalırken, beraberinde modern sulama sistemlerine kavuşulmuş oluyor” dedi.

Bölgede toplam 17 bin dönüm alanda sulu tarıma geçilmesini sağlayacak olan sulama barajının yapım çalışmalarının önceki yıl tamamlandığını belirten Kamıl da, baraj suyunu tarlalara taşıyacak olan kanaletlerin yeraltına döşenmesine devam edildiğini kaydetti. Kamıl, su kaynaklarından yeteri kadar su gelmesi durumunda sulanabilecek alanın 23 bin dönüme kadar çıkabileceğini vurguladı.

Çiçeközü’nün yanı sıra komşu Karaamca ve Yazılı köylerinin de sulama barajından yararlanacağının altını çizen Kamıl, “Köydeki Suçıkan Kaynağı’nın yanı sıra yağmur ve kar sularıyla baraj doldu. Sırada yeraltına kanaletlerin döşenmesi var. Kanaletlerin döşenmesinin önümüzdeki yıl tamamlanmasıyla bu bölgemizde de modern sulama sistemine geçilmiş olacak” dedi.

Sulama barajının bölgedeki tarımsal faaliyetleri önemli ölçüde etkileyeceğini vurgulayan Çiçeközü Muhtarı Nazif Türk de, ürün çeşitliliğinin artacağına işaret etti. Türk şunları kaydetti: “Köyümüzün toplam 13 bin dönümlük arazisinin sadece 3 bin dönümlük bölümünde sulu tarım yapabiliyoruz. Su olmadığı için 10 bin dönüm araziye buğday ve arpa ekiyoruz. Sulama barajının devreye girmesiyle arazilerimizin tamamında su tarım ürünleri olan sebze ve meyveler yetiştirebileceğiz.”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ