$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Tarım AŞ Yenişehir biberi de ihraç edecek

Tarım AŞ Yenişehir biberi de ihraç edecek
  • 11.09.2016

Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri ve yurtiçi piyasalarında önemli bir yeri bulunan Yenişehir biberine pazar arayışı sürüyor. Geçen pazartesi günü ilçedeki Biber Festivali’nde biber çeşitlerine pazar bulacaklarını sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dün ilçeye gelerek açıklamalarda bulundu.

Belediye Sebze Pazarı’nda incelemeler yapan Altepe, Bütünşehir Yasası ile birlikte kent ve ilçeler için her alanda gelişimi sağlamak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Köylü ve çiftçinin de desteklenmesinin amaçladığını anlatan Altepe, “Belediyemiz bünyesinde Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nı kurduk. Üretici birlikleri ve kooperatiflerle birlikte üründe kalite ve verimi artırmak için çalışıyoruz. Yenişehir biberine alıcı bulmak için Tarım A.Ş yurtiçi ve yurtdışı pazarlarla iletişim halinde. Yenişehir’de bayramdan sonra alımlara başlayacağız. Yenişehir biberini Tarım A.Ş pazarlayacak” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, Büyükşehir Belediyesi’nin siyah incire pazar bulduğunu hatırlatarak, bu çalışmanın Yenişehir biberi için yapılacak olmasından ötürü mutlu olduklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ