$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

ADD çelenk sunma yasağını iptal ettirdi

ADD çelenk sunma yasağını iptal ettirdi
  • 09.09.2016

Danıştay 10.Dairesi Oy Çokluğu ile verdiği kararda Atatürk anıtına çelenk koyma hakkını kısıtlayan yönetmelik maddesini iptal etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi adına genel yönetim kurulu üyesi ve derneğin hukuk müşaviri Av. Kutlay Alpuğan tarafından açılan dava sonucunda; Atatürk anıtına çelenk koyma hakkını kısıtlayan yönetmelik maddesi iptal edildi.

Danıştay’ın hukuka aykırı bu hükmü iptali ile tüm demokratik kitle örgütleri, meslek ve sivil toplum kuruluşları da herhangi bir başvuru ya da izne tabi olmadan resmi törenlere katılıp çelenk sunabilecekler.

Danıştay 10. Dairesi Oy Çokluğu ile verdiği kararda; Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 2. maddesinin 6. fıkrasını, “Çelenk koyma” hakkının düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti kapsamında bir hak olarak değerlendirerek hukuka aykırı bularak oy çokluğu ile iptal etti.

ADD’nin hukuk zaferine ilişkin açıklamada bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Yenişehir Şube başkanı Tayfun Sırman, 2013 yılından bu yana süren hukuksuzluğun sona erdiğini belirtti.

Sırman, “Başta siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin resmi bayramlarda Atatürk anıtına çelenk sunmaları engelleniyordu. 48 saat önceden bildirim yapılması şartıyla ancak resmi törenlerin ardından alternatif çelenk sunma törenleri düzenleniyordu. Tüm yasaklamalara karşı derneğimiz bu yasaklara karşı çıkarak çelenk sunmaya devam ettik. Danıştay’ın kararı ile bundan sonra tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri herhangi bir izin almaksızın resmi törenlerde çelenk sunma törenine katılabilecekler. Umarız bundan böyle idare organları da Cumhuriyet’in değerleriyle oynamaktan vazgeçecek, hukuka ve millete saygılı olacaklardır” diye konuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI
  1. İsmet Soyaslan dedi ki:

    Mücadeleden vazgeçmeyen herkese selamlar olsun.

YORUM YAZ