$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Meyveye don darbesi

Meyveye don darbesi
  • 03.04.2016

Yenişehir Ovası’ndaki don olayı, meyve ağaçlarını olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının sabaha karşı sıfırın altında 4 dereceye kadar düşmesiyle, erken çiçek açmış olan meyve ağaçları zarar gördü.

Elma, armut, şeftali ve erik ağaçlarının çiçeklerinin yandığını belirten Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “Bizlere ulaşan bilgilere ve yaptığımız gözlemlere göre, don olayı Yenişehir Ovası’nın tümünde etkili oldu. Zararın ne denli büyük olduğu birkaç gün sonra daha iyi anlaşılabilecek. Bu yüzden meyve yetiştiren çiftçilerimiz tedirgin bir bekleyiş içine girdiler” dedi.

Meyve ağaçlarının her yıl mart ayı sonunda çiçek açtığını hatırlatan Aktaş, “Ancak bu yıl meyve ağaçları şubat ayındaki sıcakların etkisiyle erken çiçek açtı. 1,5 ay erken çiçek açan meyve ağaçlarının don olayından önemli ölçüde etkilendiğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Bu arada Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ise don olayı ihbarı üzerine harekete geçti. Müdürlüğe bağlı ekipler dün ovanın genelinde geniş bir inceleme başlattı. Müdürlük yetkilileri, zararın boyutunun önümüzdeki hafta pazartesi gününden itibaren daha net biçimde anlaşılabileceğini kaydettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ