YENİŞEHİR’DE ÜNİVERSİTE SEFERBERLİĞİ BAŞLADI
Uludağ Üniversitesi’ne (UÜ) bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’nun yer yetersizliği nedeniyle Bursa yolu üzerindeki 92 dönümlük alana inşa edilmesi planlanan üniversitenin yapımı için kollar sıvandı. Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileriyle yapılan toplantıda “ot bedeli” olarak adlandırılan 330 bin TL’nin, 220 bin TL’lik bölümü bağışlarla karşılandı.
Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Davut Aydın, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.
Toplantıda yapılan konuşmalarda, üniversite kurulması planlanan arazi için toplam 330 bin TL’lik bir ödeme yapılması gerektiği, bu bedelin Yenişehirlilerden karşılanmasının amaçlandığı vurgulandı. Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarıyla iş dünyasının temsilcileri bağış miktarlarını açıkladılar. Kısa sürede toplam 220 bin TL’lik bağışa ulaşıldı.
KAYMAKAM SEYİTOĞLU: YENİŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN
Yenişehir’in önemli bir yaşadığını belirten Kaymakam Suat Seyitoğlu kasım ayının sonuna kadar ot bedelinin ödenmesi gerektiğine işaret etti. Yenişehir’in gelişip büyüdüğünü söyleyen Seyitoğlu, ilçeye yapılan devlet yatırımlarından örnekler verdi. Seyitoğlu, “Tüm bunlar olurken, üniversitenin geride kalmasını bir kayıp olarak değerlendiriyoruz. Sizlerin destekleriyle bu yatırımda önemli bir adım atmış olacağız” diye konuştu.
BAŞKAN AYDIN: İLÇEMİZDE GÜZEL BİR YATIRIM GERÇEKLEŞECEK
Belediye Başkanı Davut Aydın da, “İlçemiz adına hayırlı olmasını diliyorum. İlçemiz giderek büyüyor. Bugün gelinen noktada, Barcın Köyü yakınlarında bir üniversite inşa edilmesi fikri ortaya çıktı. 30 bin metrekare terminal, 19 bin metrekare park ve gençlik merkezi olarak çalışmalarımızı yaptık. 11 bin metrekare de Adliye alanı olarak belirledik. Yaklaşık 94 bin metrekarelik üniversite alanı için ise ot bedelinin yatırılması gerekiyor. İnşallah herkes elinden geleni yaparsa, ilçemizde o bölgelerde güzel bir yatırım gerçekleşmiş olacak” dedi.
PROF. DR. SİNCİK: SİZLERİ YENİŞEHİR’İN GELECEĞİ İÇİN EL ELE VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik de, projeyle ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı. Sincik şunları kaydetti: Meslek Yüksekokulumuz, Yüksekokulumuz, Bursa Uludağ Üniversitesi’ne bağlı olarak 1996yılında kurulmuş olup eğitim -öğretim faaliyetine Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı ile 1998 -1999 eğitim -öğretim yılında 30 öğrenci ile başlamıştı . Yüksekokulumuzda mevcut durumda en çok sıkıntı çekilen konular;
1) Büyük kapasiteli derslikler (60 -80 kişilik)
2) Resmi törenler, sosyal ve kültürel etkinliklerde kullanmak üzere en az 400 kişi kapasiteli bir konferans salonu,
3) Büyük kapasiteli öğrenci yemekhanesi,
4) Geniş ve modern uygulama atölyeleri
5) Öğrencilere yönelik sosyal ve sportif alanlar,
6) Her biri en az 400 öğrenci kapasiteli kız ve erkek yurtları
Yenişehir’de devlete ait sadece 140 öğrenci kapasiteli (Mevcut durumda devlete ait sadece 140 öğrenci kapasiteli fiziki kapasite ve donanım açısından yetersiz bir kız öğrenci yurdu bulunmaktadır. Devlete ait erkek öğrenci yurdu ise bulunmamaktadır.)
Yüksekokulumuz Orhan Holding tarafından tarafından inşa ettirilen toplam 3071 m2’ye’ kapalı alana sahip 3 katlı binada toplam 12 derslik, 4 adet laboratuvar (Gıda, Veteriner Sağlık, Bilgisayar (I ve II) ve 3 adet uygulama atölyesi (Çocuk Gelişimi, Makine, İklimlendirme ve Soğutma) ile hizmet vermektedir .
Ayrıca, 4 katlı 2952 m2 kapalı alana sahip toplam 140 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu da 2006 yılında yılında Orhan Holding tarafından inşa ettirilerek kız öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.
Mevcut durumda, Yüksekokulumuzun Yenişehir’in Bursa girişinde yer alan 2873 nolu parselden tahsis edilecek olan 92 .376376 m2’lik bir arazi üzerine kurulacak olan yeni bir yerleşkeye taşınması en sağlıklı çözüm olarak gözükmektedir .
Bu bölgeye kurulacak olan modern bir yerleşke, hem Yenişehir’e yeni bir vizyon kazandıracak hem de ileride ilçeye kurulması muhtemel olan yeni yükseköğretim kurumları için de uygun bir altyapı oluşturacaktır .
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GÜÇLENDİRME VAKFI HESAP NO:
TR59 0001 2001 3290 0016 1000 18