YENİŞEHİR’E ÜNİVERSİTE KAZANDIRMAK İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ
Uludağ Üniversitesi’ne (UÜ) bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’ndaki yer darlığıyla gündeme gelen yeni fakültelerin kurulması için somut adımlar atılmaya başlandı. Bursa yolundaki 92 dönümlük hazine arazisinin devri için gerekli 330 bin TL tutarındaki “Ot bedeli” yardımseverlerin katkılarıyla toplanacak.
Konuyla ilgili olarak düzenlenen toplantıda konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz Yenişehir’de kurulacak üniversitenin önemine işaret etti. Yenişehir Meslek Yüksekokulu’nun marka yüksekokullarından biri olduğunu söyleyen Kılavuz, “Boş kontenjanımız kalmıyor. Yenişehir’e bir üniversite kurulması fikri çok güzel bir teşebbüs. Geleceğe yönelik bir vizyon çizmeliyiz. Ancak, ot bedelinin bir an önce ödenmesi lazım. Üniversitemizin parası var, ancak bu kalem için ödeme yapılamıyor. Yenişehir inanırsa bu işin üstesinden gelir” dedi.
“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DA
HAREKETE GEÇİRİLMELİ”
Kaymakam Suat Seyitoğlu da, Bursa yolu üzerindeki 92 dönümlük arsa için ödenmesi gereken 330 bin TL’lik ot bedelinin ödeme süresinin 30 Kasım’da sona erdiğini belirtti. Kaymakam Seyitoğlu, “İznik yolu üzerindeki mevcut yüksekokul binasının, fiziki bakımdan daha fazla büyümesi mümkün değil. İlçemizin ve ülkemizin geleceği açısından Bursa yolu üzerindeki araziyi üniversitemize vermemiz gerekiyor. Bunun için, söz konusu ot bedelinin toplanması için sivil toplum kuruluşlarını da harekete geçirmeliyiz Hayırsever işadamı İbrahim Orhan da yanımızda büyük bir güç” diye konuştu.
İLK BAĞIŞ BAŞKAN AYDIN’DAN
Üniversitenin Yenişehir’e gelmesini en çok isteyenlerden birisi olduğunu anlatan Belediye Başkanı Davut Aydın da, toplantıda ilk bağışı yaptı. Başkan Aydın, belirlenen bedele katkı amacıyla 5 bin TL’lik bağışta bulundu. Başkan Aydın, “Hayırsever işadamımız İbrahim Orhan gibi bir güç de yanımızda olacak. Yapmamız gereken ne varsa biz hazırız. İlçemize hayırlı olsun” dedi.
“YENİŞEHİR’E YENİ BİR VİZYON KAZANDIRACAK”
Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik de, okulun tarihçesini anlattı. Yüksekokulun 1996 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar 4 bine yakın mezun verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Sincik şunları kaydetti: “Ülkemizin nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayan Meslek Yüksekokulumuzun eğitim-öğretim faaliyetlerini daha sağlıklı bir ortamda sürdürebilmesi için fiziki ve sosyal alan ihtiyaçlarının bir an önce karşılanması büyük önem taşımaktadır. Mevcut durumda, Yüksekokulumuzun Yenişehir’in Bursa girişinde yer alan 2873 nolu parselden tahsis edilecek olan 92 bin 376 metrekarelik bir arazi üzerine kurulacak olan yeni bir yerleşkeye taşınması en sağlıklı çözüm olarak görülmektedir. Bu bölgeye kurulacak olan modern bir yerleşke, hem Yenişehir’e yeni bir vizyon kazandıracak hem de ileride ilçeye kurulması muhtemel olan yeni yükseköğretim kurumları için bir altyapı oluşturacaktır.”