$ DOLAR → Alış: 32,32 / Satış: 32,45
€ EURO → Alış: 34,62 / Satış: 34,76

Yenişehir’de altyapıya köklü çözüm

Yenişehir’de altyapıya köklü çözüm
  • 11.11.2016

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, BUSKİ’nin, ilçeye bağlı köylerde gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. Yeni içme suyu depolarının inşa edildiğini ve içme suyu ve kanalizasyon hatlarının döşendiğini belirten Çelik, “Yerleşim alanlarının önemli eksikleri böylece tamamlanıyor” dedi.

Sağlıklı ve güvenilir içme suyu için su depolarının yerine yenilerinin inşa edildiğini anlatan Çelik, “Akçapınar, Söylemiş, Subaşı, Mahmudiye ve Papatya mahallelerindeki 50 ila 100 ton kapasiteli su depolarının yerine 200’er ton kapasiteli yeni depolar inşa ediliyor. Bu mahallelerdeki çalışmalarda depoların kaba inşaatları bitirildi. İncirli mahallesinde ise yeni depo için temel çalışmasına başlandı”

BUSKİ’nin 6 mahallede gerçekleştirdiği bu çalışmaların toplam tutarının 900 bin TL’yi bulduğunu anlatan Çelik, su depolarının önümüzdeki yıl bahar aylarında kullanılmaya başlanacağını kaydetti.

Su depolarının yanı sıra içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toprakdere mahallesinde içme suyu ve kanalizasyon çalışması tamamlandı. Gökçesu ve Marmaracık mahallelerinde içme suyu hatları yenilendi, kanalizasyon çalışmaları sürüyor. Karabahadır mahallesindeki kanalizasyon çalışması tamamlanırken, Demirboğa mahallesindeki kanalizasyon çalışmasına devam ediliyor.”

Başkan Çelik, başka bir ihale kapsamında ise Çeltikçi ve Yolören mahallelerinin içme suyu şebekelerinin geçen yıl döşendiğini, bu yıl da kanalizasyon şebekesini yenileme çalışmalarının başlatıldığını, bu çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

ALTYAPI KÖTÜ

DURUMDAYDI

2014’teki yerel seçimler sonrası Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanının genişlediğini hatırlatan Çelik, “BUSKİ görevlileriyle seçimden hemen sonra ilçemizin altyapı durumu incelendi. Yapılan incelemeler sonrası altyapının yenilenmesi gerektiği görüldü” dedi.

20-25 yıl öncesine ait altyapıların, 2 yıldan bu yana yenilendiğini dile getiren Başkan Çelik sözlerini şöyle tamamladı: “Şebekenin ekonomik ömrünü doldurması yüzünden sık sık arızalar oluşuyordu. Örneğin, işbaşına geldiğimiz 2014 yılında Yolören mahallesindeki içme suyu şebekesindeki onarımlar için ayda tam 50 kez buraya gidildiği oluyordu. Bu durum hem vatandaşlarımızı sıkıntıya sokuyor, hem işletme maliyetlerini artırıyordu. Altyapıyı tümden yenileyerek bu alanda yaşanan sorunlara köklü çözümler bulunuyor. Bu projelerin hayata geçirilmesi konusunda hassasiyet gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye ve ekibine ilçe halkım adına teşekkür ediyorum.”  (www.yenisehirmemleket.com)site-3site-2

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ