$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

YENİŞEHİR İMAM HATİP LİSESİ SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK

YENİŞEHİR İMAM HATİP LİSESİ SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK
  • 22.04.2020

Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu seçilen Yenişehir İmam Hatip Lisesi, önümüzdeki eğitim öğretim yılı için sınavla öğrenci alacak.

İlçenin sınavla öğrenci alacak ilk ve tek okulu olan İmam Hatip Lisesi’nin ortaokul bölümüne 60 öğrenci alınacak. Ortaokul bölümünde giriş sınavlarının ön kayıtları okulun internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Okulun lise bölümündeki Fen ve Sosyal Bilimler Programına ise Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile 30 öğrenci alınacak.

Okul Müdürü İrfan Karakuş, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje okulu olup 2020-2021 Eğitim Öğretim yılından itibaren lise Fen ve Sosyal Bilimler Programına LGS ile ortaokul kısmına Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapacağı sınavla öğrenci alacaktır.

Milli ve manevi değerler eşliğinde eğitim kalitesini önceleyen, öğrencisine farklı ufuklar açmayı ilke edinen inancından ve ahlâkî değerlerinden ödün vermeyen milletine hizmeti ibadet sayan geçmişinden güç alarak geleceğe sağlam adımlarla yürüyen  başarılı öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen okulumuz, çalışmalarını bu anlayışla sürdürmektedir. Açılan destekleme yetiştirme kursları, düzenli yapılan denemeler birebir rehberlik, ödevlendirme ve ödev takipleriyle öğrenciler akademik anlamda desteklenmektedir. Bunun yanında öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmek adına her yıl hazırlandığımız TÜBİTAK 4006 Projelerimizden, robotik kodlamadan müziğe ve resime, geleneksel el sanatlarından, satranca, akıl ve zeka oyunlarından sportif alanlara kadar geniş bir yelpazede kurslar açılmaktadır. Geziler, sosyal sorumluluk projeleri, kitap okuma ve müzakereleri, konferanslar, seminerler, programlar öğrencilerin kişilik ve karakter eğitimine dair yapılan çalışmalardır.

Gelenekten kopmadan, geleceği şekillendirme kararlılığıyla eğitime devam eden ve Yenişehir’imizin fiziki donanım ve akademik kadro açısından iddialı okulu Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi 2020-2021 Eğitim –öğretim yılında merkezi sınavla öğrenci alan okullar kapsamına alınmış ve Fen Ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olmuştur. Sınavlı alım kontenjanı 30 öğrenci olacaktır.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin “Öğrencilerin Seçilmesi ve Kaydı” başlıklı 7. Maddesine dayanılarak  Fen ve Sosyal Bilimler Projesi Uygulanan Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin İmam Hatip Ortaokulu 5.sınıfına sınavla 60 (altmış) kız/erkek öğrenci alınacaktır.

Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi ilçemizin hem ortaokul hem de lise bölümüne Sınavla öğrenci alan ilk ve tek proje okuludur.

Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesindeki İmam Hatip Ortaokuluna Giriş Sınavı Ön Kayıtları okul sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesindeki İmam Hatip Ortaokuluna öğrenci alımı Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde yapılmaktadır.

Sınava Girecek Öğrencilerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar Şunlardır:

  1. Yazılı Sınav, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde gerçekleştirilecek olup Sınav sonucuna göre 60 öğrenci (30 Kız 30 Erkek )kayıt hakkı kazanacaktır. Kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine yedeklerden öğrenci alınacaktır.
  2. Sınav 4. Sınıfta okuyan öğrencilere yönelik olup Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü ve Türkçe derslerinden yapılacaktır. Sınav konu dağılımları ilerleyen günlerde paylaşılacaktır.
  3. Adaylar http://yusufates.meb.k12.tr/ okul sitesi başvuru ekranında yapabilecektir.
  4. Sınav tarihi ve saati Koronavirüs Salgını nedeniyle daha sonra okulumuz internet sayfası ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacak ve başvuru yapanlara SMS ile bilgi verilecektir.
  5. Sınav ücretsiz yapılacak olup detaylar okulun resmi web adresindedir.(http://yusufates.meb.k12.tr/)
  6. Sınav müracaatları sınavdan bir hafta öncesine kadar devam edecektir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ