$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Yenişehir festivale hazır

Yenişehir festivale hazır
  • 04.09.2017

Yenişehir Belediyesi’nin düzenlediği 4. Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri 5 Eylül’de başlayacak. Belediye Başkanı Süleyman Çelik, 3 gün sürecek etkinlik programını şöyle açıkladı:

5 Eylül günü saat 17.00’da Çınarlı Camii’nde Atatürk ve silah arkadaşlarıyla şehitler için mevlit okunmasıyla başlayacak. Saat 18.30’da Uluköy Mahallesi’nde geleneksel kına gecesi canlandırılacak ve Uluslararası Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri izlenecek. Saat 21.00’da Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu’nun konseri başlayacak.

Festivalin 2. günü saat 10.00’da Çeltikçi Mahallesi’nde Uluslararası Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri izlenecek. Saat 14.30’da Belediye Meydanı’nda Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri’nin gösterisinin ardından Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşu canlandırılacak. Saat 15.00’da Yenişehir Belediyesi Kılıçkalkan Ekibinin gösterisinin ardından Selimiye ve Kıblepınar mahallelerindeki şehitlikler ziyaret edilecek. Saat 19.00’da Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde ilçe tarımının anlatılacağı konferans başlayacak. Ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu bir konser verecek.

Festivalin 3. günü saat 13.00’da Karasıl Mahallesi’nde biber Hasat Şöleni düzenlenecek. Saat 16.00’da Derviş Eroğlu Bulvarı’ndaki kortej yürüyüşünün ardından saat 16.30’da tarım aletleri stantları açılacak. 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisiyle köy stantlarının gezilmesinden sonra saat 18.00’da kılıç kalkan ekibi bir gösteri sunacak. Ödüllü stant yarışması ve plaket töreni sonrasında kıl çadırda konuklara Türk kahvesi, gözleme, ayran ve Osmanlı şerbeti ikram edilecek. Festival, saat 21.00’da başlayacak olan Mustafa Keser konseriyle sone erecek. (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ