$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Başkan Çelik: 2017 hamle yılı olacak

Başkan Çelik: 2017 hamle yılı olacak
  • 19.10.2016

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, son zamanlarda hazırlanan projelerin önümüzdeki yıl somut sonuçlarının ortaya çıkacağını belirtti. 2017’yi hamle yılı olarak değerlendiren Çelik, “İlçemizin önemli eksiklerinin fiziki gerçekleşmesini önümüzdeki yıl göreceğiz” dedi.

İlçedeki altyapı çalışmalarına 2 yıl önce başlandığını hatırlatan Başkan Çelik, 1 yıl kadar sonra bu çalışmaların tamamlanmasının planlandığını kaydetti. Çelik, “Altyapı sorunları ilçenin gelişiminin önünde en büyük engeldi. Önümüzdeki yılın son aylarında yolları asfaltlanmış, yürüyüş yolları ve trotuarları tamamlanmış bir şehre kavuşacağız” diye konuştu.

Büyükşehir Yasası öncesi İl Özel İdaresi tarafından köylerde gerçekleştirilen içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının ekonomik ömrünü tamamladığını ifade eden Çelik, “Boru çapları, boruların iç doluluk oranları ve bu hatların yüzeye yakınlıkları dikkate alınınca yenilenmelerinin gerektiği ortaya çıktı. Büyükşehir Yasası’nın devreye girmesiyle Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ’nin katkılarıyla ilçe merkezinin dışındaki 51 mahallemizin altyapı çalışmalarının yarıya yakını tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye ve ekibine ilçe halkım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YOSAB’A YATIRIMCI İLGİSİ BAŞLADI

Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (YOSAB) tarla vasıflı arsaların geçen ay, sanayi imarlı arsa vasfına dönüştürme çalışmasının tamamlandığını vurgulayan Çelik, söz konusu bölgede arsaları bulunanların yeni tapuları teslim aldıklarını söyledi. Toplam 934 dönümlük alanda 54 adet sanayi imarlı arsa ortaya çıktığını dile getiren Çelik, “Yatırım yapmayı düşünen bazı firmalar arsa sahipleriyle görüşmeye başladılar. Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşecek yatırımlarla, göç hareketini yavaşlatabiliriz. İşsizliğin önüne bu gibi yatırımlarla geçebiliriz” diye konuştu.

TAKSİLERE TOPLANMA MERKEZİ

Taksici esnafının Saat Kule Meydanı ile Çınarlı ve Kumluk camilerinin yakınlarındaki duraklarda faaliyet gösterdiğini belirten Çelik, bu durumun trafik sıkışıklığına neden olduğunu anlattı. Yenigün Mahallesi’ndeki 2,5 dönüm arsa üzerine taksiciler için Toplanma Merkezi kuracaklarını söyleyen Çelik şunları kaydetti: “Taksiciler arabalarıyla birlikte Toplanma Merkezi’nde bulunacaklar. 3 taksi durağında ise sadece birer taksi bekleyecek. Böylece taksilerin bu noktalarda yığılmasının önüne geçilecek. Toplanma Merkezi’nin bir bölümünü otopark olarak değerlendireceğiz.”

EMNİYET’E YENİ BİNA

Yenişehir Emniyet Müdürlüğü’ne yeni bina kazandırmak amacıyla yapılan girişimlerden olumlu sonuç alındığını vurgulayan Çelik, Bursa yolu üzerindeki 4,5 dönümlük arsada zemin etüt çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Çelik, 2017’nin bahar aylarında bu projenin ilk kazmasının vurulacağını kaydetti.

BİBER PAZARI’NA DÜZENLEME

Belediye Biber Pazarı’nın zemininde geçici olarak düzenleme yaptıklarını anlatan Çelik, bu pazarda köklü bir düzenleme için kolları sıvadıklarını ifade etti. Çelik şunları söyledi: “112 dönümlük bu bölgede hem çiftçilerimizin hem de tüccarların daha rahat ve modern koşullarda alışveriş yapması için düzenlemeye gideceğiz.”

Belediye Mezbahası’nda düzenleme yaptıklarını ve Küçük Ölçekli Hayvan Kesim Ruhsatı aldıklarını belirten Çelik, 1. Sınıf Hayvan Kesim Ruhsatı alarak nitelikli bir mezbaha kurmak için çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.

(www.yenisehirmemleket.com)

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ