$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

YENİŞEHİR’DE EMEKLİLERİN SORUNLARI MERCEK ALTINDA

YENİŞEHİR’DE EMEKLİLERİN SORUNLARI MERCEK ALTINDA
  • 02.03.2019

Tüm Emekliler Sendikası Yenişehir Temsilciliği’nin düzenlediği Dayanışma Kahvaltısı yoğun ilgi gördü. Öncü Sitesi Sosyal Tesisleri’ndeki kahvaltıya, dernek üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve belediye başkan adayları Ercan Özel ve Mehmet Kaya katıldı.

Tüm Emekliler Sendikası Yenişehir temsilcisi Necip Kahraman sendikanın 1 yıllık kuruluş öyküsünü anlattı. Üye yazım çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Kahraman, 31 Mart’taki seçimler sonrası belediye başkan adaylarından talepleri bulunduğunu bildirdi. Kahraman şunları kaydetti: “Sizlerle birlikte olmaktan gururluyum, onurluyum. Tabi ki çok heyecanlıyım. 1 yıl önce bu oluşum için karar verdik. Ama bir şey biliyorduk. Emek unutulmuşluğu, gerekli saygı ve ilgiden oksun oldukları. Yücelikli bir mücadele olacaktık. Aylarca elimizde çantayla üye kayıtları yaptık. Onların ödüllendirilmesi, iktidarlarca haklarının korunup kollanması, emeklerinin yüceltilmesi, daha iyi bir refah ile hayata bağlanması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Yolumuza sizlerle devam ediyor olmanın sevincini, heyecanını yaşıyoruz. Nerede bir emeklimiz varsa, üyemiz olsun olmasın, başı sıkışan, kendini kötümser hisseden nerede varsa haberimiz olsun. Biz onun koluna girecek, ayağa kaldıracağız. Onu saygıyla karşılayacağız. Gerektiğinde onun yoldaşı, gönüldaşı olacağız. Hastanelerde indirimlerimiz var. Yenişehir esnaflarımızla anlaşmalara başladık. Sendika kimliğiyle gittiklerinde indirimlerden faydalanacaklar. Çok yakında bunları duyuracağız. Bir tek şeye ihtiyacımız var. Örgütlü olmak gibi bir mecburiyetimiz var. Emeklilerimizin de hak edişleri var. Yenişehir’de 11 bin emeklimiz var. Bu büyük bir güç. Elbette ki, onlara ulaşmak için çok fazla emek gerekiyor. Bu noktada yapacak işimiz çok. En acil ihtiyaçlarımız var. Aramızda şu an başkan adalarımız var. Bildirimizi sunmam istiyoruz. Yenişehir Belediye Başkan ve meclis üyesi adaylarımızdan taleplerimiz: Birinci talebimiz 60-65 yaş arasındaki vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarından indirimli yararlanmalarının sağlanmasıdır. 2- 65 yaş üstü emeklilerimiz belediyeye bağlı toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandırılmalı. 3- Yeni açılan hastaneye ücretsiz ulaşımın sağlanması. 4- Kadın sığınma evleri ve yaşlılara yönelik lokal ve okuma salonlarının açılması. 5- Emeklilere ilişkin dinlence, park ve yürüyüş, kentler arası kültürel geziler düzenlenmeli. 6-Kasaplar Sokağı’nın kültür sokağı haline dönüştürülmesi. 7-Pazaryeri yapılası emekli ve yaşlılar açısından yararlı görüyoruz. 8-Öğrenci yurtları, başıboş dolaşan hayvanlar için barınaklar yapılması. Bu taleplerimizi adaylarımızın onaylamalarını bekliyoruz.”

Millet İttifakı Belediye Başkan adayı Ercan Özel de, Kahraman’ın okuduğu emeklilerin talep listesinin altına imza attı. Özel, “Göreve geldiğimizde altına imza attığımız bu talepleri yerine getirmek için gereken çalışmaları yapacağız” dedi.

Emekliler Sendikası Bursa Şube Başkanı Günay Önayman da, şunları kaydetti: “Yenişehir kendi hikâyesini yazıyor sanıyorum. Bu gibi girişimlerin duyarlı bir toplumsal örgütlülüğü yaratacağına inanıyorum. Bir boşluğu dolduruyoruz gibi. 13 milyona yaklaşan bir emekli kitlesi var. Oy kullanan, yakınlarıyla beraber 30-35 milyonluk önemli bir kitle. Ama bu kitle örgütsüz bırakılmış. Bizler dernek değiliz, biz sendikayız. Dernekler kamu yararına çalışan özel örgütlenme biçimleridir. Sendikalar ise temsil ettiği kesimlerin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarını koruyup geliştirirler” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ