$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

YENİŞEHİR’DE  ‘DIŞ PAYDAŞ ÇALIŞTAYI’ YAPILDI

YENİŞEHİR’DE  ‘DIŞ PAYDAŞ ÇALIŞTAYI’ YAPILDI
  • 05.08.2019

Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Yenişehir Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planlama Çalışmaları” kapsamında Yenişehir ‘deki sivil toplum örgütü temsilcileri ve kurum yetkililerinin katılımıyla “Dış Paydaş Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda “Katılımcı Bir Stratejik Plan” oluşturma amacı ile Yenişehir ‘in geleceğine yön verecek fikir ve görüşler stratejik plan ekibi tarafından not alındı. Bununla beraber çalıştayda mevcut stratejik plan ve aşamaları hakkında bilgi verildi.

ÇOĞULCU VE KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞINI HEDEFLİYORUZ

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Davut Aydın; Ortak akla ve birlikte hareket etmeye ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Sürekli dile getirdiğimiz ‘ortak akıl’ ve ‘birlikte hareket etme’ anlayışı, ilçenin daha şeffaf ve çağdaş yönetimi için elzemdir.  Bu çağdaş yönetim anlayışı doğrultusunda biz; hemşerilerimizin beş yılda bir yönetime katılmasını yeterli görmüyoruz; sürekli yönetime katılmasını istiyoruz. Hemşerilerimizle istişare etmeyi, onlarla ortak hareket etmeyi, onları yönetim sürecine katmayı hedefliyoruz. Paydaşlarımızı yapılan her icraat ve proje ile ilgili bilgilendirmek görüş talep ve uyarıları almak istiyoruz. Dernekler, vakıflar, meslek odaları, sendikalar ve vatandaş arasındaki ilişkileri güçlendirmeye çalışıyoruz. Çoğulcu ve katılımcı bir yönetim anlayışı inşa etmek için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Davut Aydın; Yenişehir’i geliştirmek ve yeni projelerin hayata geçirilmesini sağlamak için gerek sivil toplum kuruluşları gerek kamu kurumları ile ortak çalışmalar yapılmasının önemi ve gerekliliğini dile getirdi. Başkan Aydın; sözlerini şöyle sürdürdü: “Çağdaş belediyecilik yönetiminin bir aracı olarak stratejik planı önemsiyoruz. Stratejik planın gerçekten işe yaraması için hem kurum içi hem de sizlerin görüşlerine çok önem veriyoruz. Stratejik planın içselleştirilmesi için çaba sarf ediyoruz. Hesap verebilen, şeffaf ve katılımcı bir belediye inşa etme konusunda hepinizin katkısını bekliyoruz”.

STRATEJİK PLANLAMA BİLGİLENDİRME SUNUMU

Başkan Davut Aydın’ın ardından danışman firma yetkilisi Endüstri Mühendisi Uğur Demir, Yenişehir Belediyesi ‘’2020-2024 Stratejik Planı’’ çalışması hakkında detaylı bilgiler verdi. Slayt gösterisi eşliğinde çalışma hakkında bilgiler veren Uğur Demir, mevcut durum analizi kapsamında paydaş analizi önemine ve planda hangi aşamada olunduğu konusunda bilgilendirmelerde bulundur.

Sunum sonrası Uğur Demir katılımcılara çeşitli sorular yönelterek, onların da stratejik planlama çalışmalarına katılımını sağladı. Soru cevap şeklinde ilerleyen toplantıda kurum katılımcıların ilçe sorunları hakkında görüş ve talepleri alınmaya çalışıldı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda katılımcılara, “Yenişehir Belediyesi Stratejik Planlama Görüş Formu” başlıklı bir anket dağıtılarak, katılımcılardan formda yer alan Yenişehir’in geleceğine yön verecek sorulara yanıt verilmesi istendi. Anketin Yenişehir’in gelişimi ve kalkınması için yapılacak stratejik planlama çalışmalarında bir veri olarak değerlendirileceği belirtilirken anketin amacının ise gelecekte Yenişehir’in hangi noktada olacağını kararlaştırmak olduğu ifade edildi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ