$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

YENİŞEHİR’DE, “ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN” KAMPANYASI

YENİŞEHİR’DE, “ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN” KAMPANYASI
  • 06.02.2019

İçişleri Bakanlığı tarafından, “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ sloganıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması kampanyası başlatıldı.

Yenişehir’de de, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde sürücüler ve yayalar uyarıldı.

Uygulamaya Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, daire amirleri, öğretmen ve Yenişehir Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. İlçe merkezindeki bazı yaya geçitlerindeki uygulamada öğrenciler ellerinde “Hepimiz bir gün yaya olacağız”, “Trafikte aşırı hıza ret, yaşama evet”, “Kuralları da beni de ezme”, “Trafik ışıkları kavşak süsleri değildir”, “Trafik bir yaşam biçimidir”, “Aşırı hız yolu değil yaşamı kısaltır”, “Telefonla araba aynı anda kullanılmaz” yazılı dövizler taşıdılar.

Kaymakam Suat Seyitoğlu, kampanyayla ilgili broşürler ve el ilanlarını bizzat araç sürücülerine vererek uyarılarda bulundu. Projenin İçişleri Bakanlığı’nın koordinesinde, yaya önceliğine önem veren güzel bir proje olduğunu vurgulayan Kaymakam Seyitoğlu, yayaya saygının bir kültür meselesi haline getirilmesi gerektiğini belirtti. Kaymakam Seyitoğlu şunları kaydetti: “Bugün çok önemli bir projeye imza atıyoruz. 20 yıl önce, 30 yıl önce Avrupa’ya gittiğimizde bunu çok net bir şekilde görüyorduk. Yani kırmızı ışık istediği kadar yayaya yansın, asla ve asla araçlar  falan geçmezdi. Yayaya saygıyı bir kültür meselesi haline getirmek lazım. Bu gibi kampanyalar çok önemli. Bilinç ve farkındalığı artırıyor. Ama gerçekten yayalara dikkat edilmesi önemli bir kültür. Kurum ve kuruluş temsilcilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah öğrencilerimiz, kendileri sürücü olduğu zaman  söyledikleri sloganları kendileri uygularlar. Bugünden itibaren yaya önceliği ve yayaya saygıyı bir kültür meselesi haline getirmemiz gerekiyor. Bir yaşam felsefesi haline getirmemiz gerekiyor. Çünkü önce insan”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ