$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

PEDALLAR CUMHURİYET KUPASI İÇİN YARIŞTI

PEDALLAR CUMHURİYET KUPASI İÇİN YARIŞTI
  • 23.10.2018

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bisiklet İl Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Cumhuriyet Kupası Halk Bisiklet Yarışları’, büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. Bu sene ilk kez organize edilen yarışlarda, zihinsel engelli vatandaşlar da boy gösterdi.

 

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yapılan etkinlik, 13 yaş üstündeki vatandaşlara açık olarak Yunuseli Havaalanı’nda düzenlendi. Bursa’da bisiklet kullanıcılarının sayısını artırmak, otomobil kullanımını azaltmak ve bu anlamda çevre bilinci uyandırmak hedefiyle yapılan etkinlikte bay-bayan, lisanslı ve lisansız sporcular şeklinde ayrı ayrı kategoriler oluşturuldu. Katılımcılara yarışma heyecanını yaşatmak ve yetenekli genç sporcuları Bursa’daki bisiklet kulüpleriyle tanıştırıp bisiklet sporcusu olmalarını sağlamak hedefiyle düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Bayhan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Doç.Dr. Süleyman Şahin, Bisiklet İl Temsilcisi Nuri Tutan ve bisikletseverler katıldı.

 

Pedalların Cumhuriyet kupası için kıyasıya mücadele ettiği yarışlar kapsamında protokol konuşmaları da yapıldı. Katılımcılara mücadelelerinde başarılar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Bayhan, “Böyle güzel bir günü anlamlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Yaklaşık 200 sporcumuz burada ter döktü. Dereceye giren ya da giremeyen herkesi kutluyorum” dedi.

 

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Doç.Dr. Süleyman Şahin ise konuşmasında, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Bisiklet sporunun her kesim insanı ilgilendiren önemli bir uğraşı olduğunu vurgulayan Şahin, “Toplumda bisiklet kültürünün yaygınlaşmasının büyük önem arz ettiği böyle bir dönemde bu tür yarışların yapılması, kentimiz adına büyük değer oldu” diye konuştu.

 

Bisiklet İl Temsilcisi Nuri Tutan da yarışlarda mücadele eden tüm sporcuları kutladı. Organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan Tutan, Yunuseli Havaalanı’nın ilk kez böyle bir mücadeleye ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Tutan, “Sonraki yıllarda benzer faaliyetlerin geliştirilerek uygulanacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından yarışlarda dereceye giren birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncülere ödülleri verildi. Başarılı olan sporcular madalyalarını Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Bayhan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Doç.Dr. Süleyman Şahin ve Bisiklet İl Temsilcisi Nuri Tutan takdim etti.

 

Yarışlarda birinci olan isimler şu şekilde;

 

Halk kategorileri:

Yıldız B, Atamer Özsoy

Yıldız A, Ufuk Ulaş Tokat

Genç, Emre Öztürk

Elit, Berkay Savaşçı

Master, Ahmet Gümüş

Bayanlar Yıldız A, Elif Nur Atkı

Yıldız B, Rabia Aliosman

Genç Bayanlar, Zeynep Pirinççi

Master Bayan, Ayzis Işık

 

Lisanslı kategorileri:

 

Yıldız B, Mustafa Melih Yıldız

Yıldız A, Emre Razı

Genç, Muhammet Erkan

Elit, Furkan Dilek

Master, Ahmet Bayram

 

Engelli kategorisi:

Sezer Yavuz

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ