$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

YENİLENEN SAHİLLERE YOĞUN İLGİ

YENİLENEN SAHİLLERE YOĞUN İLGİ
  • 28.08.2018

Büyükşehir Belediyesi tarafından yılbaşından itibaren kapsamlı bir yenilemeye tabi tutulan Bursa plajları, yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Geçen yıl sezon boyunca 1 milyon 500 bin kişi tarafından kullanılan plajlar, bu yıl sadece 3 ayda 2 milyonu aşkın turisti ağırladı. Bursa’nın türlü zenginliğinin yanında aynı zamanda bir turizm şehri olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni dönemde yapacakları yatırımlarla birlikte kentin yaz sezonu için daha cazip hale geleceğini söyledi.

Tarihi ve kültürel mirasın yanında turizm yatırımlarına da büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin 115 kilometre uzunluğa sahip sahil bandında gerçekleştirdiği çalışmalar, deniz ve kum tatilcileri açısından Bursa’nın bir adım daha öne çıkmasına vesile oldu. Bir yandan şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret ederek kültürel doyuma ulaşan turistler, diğer yandan yenilenen plajlarda denize girerek Akdeniz iklimini yaşama fırsatını buldu.

Büyükşehir Belediyesi, 2018’in ilk aylarından itibaren sahiller için yoğun mesai içerisine girdi. İlk olarak Mudanya, Gemlik, Karacabey, Orhangazi ve İznik sahilleri düzenlendi, plajlar pislikten arındırılarak kapsamlı bir yüzey çalışmasına tabi tutuldu. İş makineleriyle yeniden yapılandırılan plajlara, birinci sınıf plaj kumu takviyesi yapıldı. Naklin ardından eskiye nazaran daha temiz, düzenli ve konforlu hale gelen plajlar, tatilcilerin faydalanması amacıyla soyunma ve duş alma kabinleriyle donatıldı. Eklenen yürüyüş yolları ve aydınlatmalarla birlikte plajlar, bambaşka bir görüntüye kavuştu.

Bursa sahillerinin yaz sezonu boyunca ilgi görmesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yatırımların yanında kıyı şeridine özel hizmetleri de etkili oldu. Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile plajlarda can ve mal güvenliğini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, yapılan çalışmalarda temizlikten ödün vermedi. Muhtemel olumsuzluklara karşı sürekli tetikte olan görevliler, vatandaşların tatili ağız tadıyla yaşamasını sağladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önümüzdeki dönemde Bursa için yeni projeler hazırladıklarını, ekstra yatırımlarla birlikte şehrin turizm anlamında bir adım daha öne çıkacağını ifade etti. Yeni yatırımlar için oluşturulan ekibin sürekli bir çalışma içerisinde bulunduğunu, Bursa’nın değerleri üzerinde yeni rotaların çizildiğini kaydeden Başkan Aktaş, bundan turizmin de nasibini alacağını belirtti. Sahillerdeki düzenlemelerin artarak süreceğini vurgulayan Başkan Aktaş, ‘115 kilometrelik kıyı şeridiyle birlikte’ tarihi ve kültürel birçok mirasa sahip olan Bursa’nın turizmde hak ettiği noktaya taşınmasını hedeflediklerini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ