$ DOLAR → Alış: 32,48 / Satış: 32,61
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

YENİŞEHİR BÜYÜYOR DEĞERİ ARTIYOR

YENİŞEHİR BÜYÜYOR DEĞERİ ARTIYOR
  • 07.06.2018

Yenişehir’de Milli Eğitim Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği toplam 13 projenin toplu açılışları düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Toplu açılış töreni Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun katılımıyla yapımı yeni tamamlanan Şehit Yunus Bal Ortaokulu’nda yapıldı. Yenişehirli Yüzbaşı Yunus Bal, 16 Şubat’ta İzmir Çiğli 2 Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan kalkışından sonra düşen uçakta şehit olmuştu.

Yenişehir Belediyesi Mehter Takımının konseriyle başlayan törende konuşan Çavuşoğlu, birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da önemli projelerin hayata geçirildiğini söyledi. Çavuşoğlu, “Bugün birçok projenin kullanıma sunulduğu bu törende buluştuk. Bu hizmetler dertlenerek oluyor, çalışarak oluyor. Yılda eğitime 135 milyar TL kaynak ayırıyoruz. Fiziki şartların yanı sıra nitelikli nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Kaliteli eğitimin standartlarını en uç noktaya taşıyacağız” dedi.

Muhalefetin ise sadece yıkmaya, projeleri durdurmaya yönelik söylemlerini hatırlatan Çavuşoğlu, “Bize geçmişi vaat ediyorlar. 28 Şubat dönemi eğitimi vaat ediyorlar. Sonra da demokrasiden dem vuruyorlar. Bu ülke çok çekti. Onlar bizim uğraştığımız dertlerle problemlerle uğraşamazlar. Ülkeye verecek bir gram faydaları yok” diye konuştu.

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye seslenen Çavuşoğlu, “Metin Temel Paşa’nın apoletlerini sökecekmiş. Hadi ordan. Selahattin Demirtaş için ağlıyorlar. Şimdi Kandil’e gidiyoruz ya, ondan da rahatsızlar. Tayyip Erdoğan düşmanlığı bunları ne hale getirdi. Millet sana Tayyip Erdoğan’ı yedirmez., iktidarı da vermez. Millet uyandı. Bundan sonra ne yapacaksanız yapın, FETÖ, PKK, YPG, PYD de alsanız yanınıza, başaramayacaksınız. PKK artık saldırı yapamaz. İnlerine girdik. FETÖ’cüleri de nerede olursa olsun, yakalarından tutup Türkiye’ye getireceğiz ve adalete teslim edeceğiz. Bu gidiş gidiş değil. ” dedi.

OTO TEST MERKEZİ

VE HIZLI TREN

Konuşmasının sonunda yapımı planlanan Oto Test Merkezi’yle ilgili açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Durmak yok koşmaya devam. Hizmetler de Yenişehir’e sağanak sağanak yağacak. Hızlı Tren’in 2019 test sürüşleri başlıyor. Oto Test Merkezi’nin evrakları tamamlandı, ihalesi yapıldı. Yenişehir’e Hem Savunma Sanayi hem otomobilimizin testlerini burada yapacağız. Yenişehir büyüyor, değeri artıyor, cazibe merkezi haline geliyor. 24 Haziran’da marifetinizi gösterin gerekeni yapın kardeşlerim.”

Törende konuşan Kaymakam Suat Seyitoğlu ve Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ilçedeki yatırımları anlattılar.

2017-2018 eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan 4 katıl ve 24 derslikli Şehit Yunus Bal Ortaokulu’nun da aralarında bulunduğu toplam 13 projenin toplu açılışı yapıldı. Restorasyonu tamamlanan Dereköy Camii ve lojmanı, 7 ayrı köydeki lojman binaları, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motor Bölümü Atölyesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Semt Polikliniği, düğün salonu ve taziye evinin toplu açılışı gerçekleştirildi.

Okula adı verilen şehit Yunus Bal’ın babası İsa Bal ve annesi Cevriye Bal’ın da katıldığı açılış töreninde ayrıca şehit Bal için okulun içinde hazırlanan köşenin de açılışı yapıldı. Törende şehidin annesi Cevriye Bal’ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Çavuşoğlu, okuldan ayrılırken bir seyyar satıcıdan tespih satın aldı. Çavuşoğlu ve beraberindekiler çarşı esnafıyla Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerini ziyaret ettiler. Çavuşoğlu, ardından bir programa katılmak üzere İstanbul’a hareket etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ