$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

KURAN KURSU BİNASININ TEMELİ TÖRENLE ATILDI

KURAN KURSU BİNASININ TEMELİ TÖRENLE ATILDI
  • 21.02.2018

Yenişehir Diyanet Erkek Öğrenci Yatılı Kuran Kursu binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

  1. Yıl Mahallesi’ndeki törende konuşan Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, dinin doğru kaynaktan öğrenilmesinin önemini anlattı. Yenişehir kaymakamı Suat Seyitoğlu ise Yenişehirliler için bir hayal olan tesisin gerçeğe dönüşmesi için ilk somut adımın atıldığını belirterek, “Hayırsever bir milletimiz var. Bu tesis bir ihtiyaçtı. Bu hayırlı atmosferde bir arada bulunmaktan ötürü çok mutluyuz” dedi.

Toplumsal birlikteliğe dikkat çeken İl Müftüsü İzani Turan da, “Bu hayırlı hizmetin temeli atmak için herkes burada. Bu devletin bekası, bu milletin ilerlemesi için, huzur içinde yaşamasının da temeli işte bu birlikteliktir” diye konuştu.

Bu projeye Kaymakamlık, Belediye, İlçe Müftülüğü ve Türk Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa girişimiyle başlandığını ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, “Böyle bir tesisi hayata geçirmek için gösterdikleri gayretten ötürü herkese teşekkür ediyorum” dedi.

  1. katında 4-6 yaş gündüzlü Kuran kurslarının düzenleneceği binanın 2. katında Hafızlık Kursu yatılı öğrencilerinin derslikleri yer alacak. Binanın 3. katı ise yatakhane olarak düzenlenecek. 130 öğrenci kapasiteli inşa edilecek 3 katlı binanın yapımının 1,5 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ