$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

ÇKS BAŞVURULARI 29 ARALIK’TA SON

ÇKS BAŞVURULARI 29 ARALIK’TA SON
  • 05.01.2018

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) başvuru süresi Bakanlar Kurulu kararıyla yıl sonuna kadar uzatıldı. Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz, çiftçilerin kendilerine sağlanan ek süre olanağından yararlanmalarını istedi.

Çiftçilerin yetiştirecekleri ürünleri eylül ve haziran ayları arasındaki dönemde Müdürlüğe beyan ettiğini hatırlatan Aranmaz, “2016 Eylül ayında başlayıp 2017 Haziran ayında sona eren dönemde çeşitli nedenlerden ötürü ÇKS başvurusu yapamayan çiftçilerimiz, 29 Aralık gününe kadar bu başvurularını yapabilirler” dedi.

10 BİN BAŞVURU DOSYASI

Yenişehir’de 1 dönemde yaklaşık 4 bin 300 çiftçiden 10 bine yakın başvuru dosyası alındığını anlatan Aranmaz, “Haziran ayında biten ancak başvurusu süresi yıl sonuna kadar uzatılan dönemde 4 bine yakın çiftçiden başvuru aldık. Yaklaşık 300 kadar çiftçimizin daha başvuruda bulunmasını bekliyoruz. Başvuru dosya sayısının 10 bine ulaşacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Çiftçilerin, ÇKS belgesiyle tarımsal faaliyetlerini belgelediğini ifade eden Aranmaz, “ÇKS belgesi çiftçilerimizin karşısına hep çıkıyor. Yetiştirdiği ürünlere devlet desteği alırken, doğal afetlerde gördüğü zararın karşılanmasını talep ederken ya da bankalardan kredi çekmek için başvurularda kendisinden hep ÇKS belgesi isteniyor. Bu nedenle ÇKS başvurusu yapmayan çiftçilerimizin 29 Aralık’a kadar Müdürlüğümüze gelerek başvuruların yapmalarını bekliyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ