$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

ŞİŞECAM’DAN YENİŞEHİR’E TEKNİK LİSE

ŞİŞECAM’DAN YENİŞEHİR’E TEKNİK LİSE
  • 14.11.2017

Yenişehir ilçe merkezinde yapımı planlanan Kent Meydanı Projesi içinde kalan Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yeni bina yapımıyla ilgili protokol imzalandı.

Valilikteki protokol töreninde, Yenimahalle’de yapımını Şişecam’ın üstlendiği 16 derslikli yeni okul binasının 12 ile 16 ay arasında hizmete açılması hedefleniyor.

Protokol imza töreninde konuşan Vali İzzettin Küçük, “Bu dönemde Bursa’ya toplam 130 okul binası kazandırmayı planladık. Bu okulların bir kısmını hayırseverler yaptırıyor. Yenişehir’de Şişecam’ın yapımını üstlendiği yeni okul binası 23’üncü oluyor” dedi. Vali Küçük, “Şişecam’ın yaptırıcağı okul 12-16 ay içinde bitirilecek. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Kırman ise, yeni yetişen nesillere bu yatırımlarla daha rahat bir öğrenim hayatı sunulabileceğini anlattı. Kırman, yeni okul binasının ön çalışmalarında kendilerine destekte bulunan Belediye Başkanı Çelik ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

EĞİTİM KALİTESİ ARTACAK

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, ilçeye yeni bir okul binası kazandırmanın mutluluğu yaşadıklarını söyledi. İlçe merkezinde Kent Meydanı oluşturmak için kolları sıvadıklarını ve bu proje içinde kalan Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yıkılarak yerine yenisinin yapımının gerektiğini ifade eden Çelik şunları kaydetti: “Atatürk Anıtı’nın yanındaki 15 bin metrekarelik bölgede Yenişehir Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bulunuyor. Bu okul binası yıkılarak kent meydanı için yer açılacak. Bu okulumuzun buradan taşınması gerekiyor. Şişecam, Yenimahalle’deki 20 bin 500 metrekarelik arazi üzerine bir okul binası inşa edecek ve Osmangazi Lisesi de bu yeni binaya taşınacak”

Yeni okul binasının devreye girmesiyle birlikte, Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki eğitim öğretim kalitesinin de artacağına işaret eden Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Halen kullanılmakta olan okul binasının yerine fiziki kapasitesi çok daha yüksek modern bir okul binası yapılacak. Şu an okulda elektrik, elektronik ve tarım laboratuarları bulunuyor. Yeni okul binasında sivil havacılık hizmetleri, mobilya ve iç tasarım bölümleri de faaliyete geçirilecek.”

Bursa Valiliğindeki protokol imza törenine Kaymakam Suat Seyitoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz da katıldı. (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ