$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

HAYATIN DEVAMLILIĞI İÇİN SU TASARRUFU

HAYATIN DEVAMLILIĞI İÇİN SU TASARRUFU
  • 03.11.2017

Su tasarrufunun “yaşanabilir bir dünya” adına büyük önem ifade ettiğini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, kullanılabilir su kaynaklarının dünya genelindeki yetersizliğine dikkat çekti.

 

Türkiye’nin kişi başına ortalama bin 500 metreküp ile su azlığı yaşayan ülke olduğunu ifade eden Çetinavcı, “Yılda kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı 8 bin ila 10 bin metreküp olan ülkeler su zengini, 2 bin metreküpten az olanlar su azlığı çeken, bin metreküpten azı da su fakiri kabul edilmektedir. Türkiye, kişi başına ortalama bin 500 metreküp ile su azlığı çeken bir ülkedir. Suyun tasarruflu kullanımı, dünya genelinde büyük bir öneme sahip olmakla birlikte, su azlığı yaşayan ülkemizde çok daha büyük hassasiyet gerektiren bir husustur. Su israfının önüne geçilmesi ya da bir başka ifadeyle tasarruflu kullanımının teşviki için eğitim kurumları başta olmak üzere bütün toplum dinamiklerine önemli görevler düşmektedir” diye konuştu.

 

BUSKİ olarak, suyun tasarruflu kullanımına ilişkin okul öncesi çocuklar ile ilköğretim okullarına eğitim seminerleri düzenlediklerine işaret eden Çetinavcı, günlük yaşamın ayrılmaz parçası su tüketiminin bilinçli ve ihtiyaca yönelik karşılanmasının önemine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ