$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

Belediyeden altyapıya köklü çözüm

Belediyeden altyapıya köklü çözüm
  • 21.09.2017

 

 

Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve Yenişehir Belediyesi ilçede altyapı hamlesi başlattı. İçme suyu ve kanalizasyon hatlarının döşendiği yollara sıcak asfalt, satıh kaplama serilip parke taşlar döşeniyor. Yenigün Mahallesi’ndeki parke taş çalışmalarını yerinde inceleyen Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ilçenin yıllardır süren altyapı sorunlarına bu çalışmalarla köklü çözümler getirildiğini belirtti. Altyapısı tamamlanan bölgelerin üstyapı çalışmalarına geçildiğini anlatan Çelik, “İçme suyu ya da kanalizasyon çalışmasını gerçekleştiren kurum, yol çalışmasına başlıyor. Bugün itibariyle hem Büyükşehir Belediyemiz, hem BUSKİ hem de Yenişehir Belediyesi olarak ekiplerimiz üç koldan yol çalışmalarını gerçekleştiriyor. Uygun bölgelere asfalt ya da parke taşlar döşenip trotuarlar oluşturuluyor” dedi.

Bugünlerde yılın 2. etap parke taş çalışmasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Çelik, toplam 62 bin 500 metrekarelik yolun parke taşa kavuşacağını söyledi. Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği bu çalışmaların 1,5 ay sonra tamamlanacağını dile getiren Çelik, “Bu yılın 2. etap parke taş çalışmaları 1 milyon 815 bin TL’ye mal olacak. Yıl içindeki toplam parke taş çalışmasının maliyeti ise 2,5 milyon TL’yi buluyor. Bu çalışmalar tamamlandığında ilçemiz altyapı ve üst yapısı tamamlanmış, eksikleri giderilmiş pırıl pırıl bir ilçe olacak” diye konuştu.

YENİŞEHİR KUZEYE KAYIYOR

Yenişehir’deki son yıllardaki yapılaşmaya dikkat çeken Çelik, ilçenin kuzey bölgelerinde bu alanda yoğun bir hareketlilik yaşandığını vurguladı. Çelik, “Kuzey bölgelerimizdeki mahallelerimizde yeni yerleşim bölgeleri ve konutlar oluşuyor. Mantar gibi bir yapılaşma söz konusu. Yeni yapılarla birlikte söz konusu bölgelere ihtiyacı olan altyapı hizmetlerini götürmemiz gerekiyor. Bizler de, bu bölgelerin ihtiyacı olan altyapı hizmetlerini götürmeyi ve bir an önce projelerimizi tamamlayarak halkımızın kullanımına açmayı amaçlıyoruz” dedi.

Altyapı sorunlarının yıllardır ilçenin gelişiminin önünde en büyük engel olduğunun altını çizen Çelik, çalışmaların sonunda yolları asfaltlanmış, yürüyüş yolları ve trotuarları tamamlanmış bir şehre kavuşmayı amaçladıklarını kaydetti.

YEŞİL ALANLAR

ARTACAK

Daha yaşanabilir bir şehir oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: Çocuklarımıza ve torunlarımıza, bizden sonraki kuşaklara gurur duyacakları çağdaş bir şehir bırakmak öncelikli hedefimiz. Yenişehir’in insan ve çevre dostu, estetik, katılımcı ve marka şehir haline gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Sürdürülebilir yaşam kalitesi yüksek bir kent planlayabilmek için imar ve şehircilik faaliyetlerimizde ilk olarak, doğaya ve çevreye saygılı bir yaklaşımla açık alanlarımızın, parklarımızın ve okul bahçelerimizin geliştirilmesi ve düzenlenmesine öncelik veriyoruz. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor.” (www.yenisehirmemleket.com)ALTYAPI YENİŞEHİR (3)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ