$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

TARIMDA MAKİNELEŞME İLE GÜVENLİ ÜRETİM

TARIMDA MAKİNELEŞME İLE GÜVENLİ ÜRETİM
  • 19.09.2017

Bursa Büyükşehir Belediyesi hem üretim kalitesinin artırılması hem de hasat dönemlerinde yaşanan kazaların ortadan kaldırılması amacıyla çiftçilere makine desteği vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç duyulan bölgelerde kullanılmak üzere çiftçilere ceviz soyma, ceviz silkme, malç serme ve taş toplama makinesi verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçtiğimiz yıl ceviz toplama sırasında ağaçtan düşme sonucu ölümlerin yaşandığını hatırlatarak, bu desteklerle hem güvenli hem de kaliteli üretimin sağlanacağını kaydetti.

Kırsalda kalkınmayı sağlayarak köyden kente göçün önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu hedef doğrultusundaki yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Özellikle merkeze yeni bağlanan tüm ilçelerde kırsal kalkınma yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, arazi yollarının düzenlenmesinden sulama göletlerine, kaliteli tohum, fide ve fidan temininden üretilen ürünlerin pazarlanmasına kadar her alanda yatırımlara devam ediyor. Kırsal kalkınma hedefiyle kurulan ve tarımsal ürünlere dış pazarlarda alıcı bulan Tarım A.Ş. ile kent ekonomisine katkı ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çiftçilere destek için alınan ekipmanların dağıtım törenine katıldı. Törende çiftçilere 50 adet ceviz soyma, 25 adet silkme, 5 adet malç serme ve 2 adet de taş toplama makinesi dağıtıldı.

z (2)Kaliteli ve güvenli üretim

Bursa’da kırsal kalkınmanın sağlanması ve bu sayede köyden kente göçün önlenmesi hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kaliteli üretimden ürünlerin pazarlanmasına kadar her aşamada önemli bir aktör haline geldiğini hatırlattı. Kurdukları Tarım A.Ş. ile Avrupa ülkelerine tarım ürünleri ihracatı gerçekleştirdiklerini ve bu örnek çalışma ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden kent ekonomisine katkı ödülü aldıklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Bir taraftan bu makine destekleri ile kaliteli üretimin sağlanmasına katkıda bulunurken, diğer taraftan da iş kazalarının önüne geçmiş oluyoruz. Her yıl ceviz toplama sırasında ağaçtan düşme olayları yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl da ağaçtan düşen bir vatandaşımızı kaybetmiştik. Şimdi ceviz silkme makineleri ile hiç ağaçlara tırmanmadan cevizlerin toplanması mümkün olacak” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ