$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Mudanya şarkıları işaret diliyle hayat buluyor

Mudanya şarkıları işaret diliyle hayat buluyor
  • 24.08.2017

z (3)z (2)

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Genç-Des Programı’nca desteklenen “İki Elin Sesiyle Mudanya Şarkıları” adlı projede, işaret dili eğitimlerini alan gençler ve şarkıları yeniden yorumlayan Mudanya Kültür ve Sanat Derneği TSM Korosu üyeleri kamera karşısına geçti.

 

TRT Müzik Dairesi Başkanlığı’nın Türk Sanat Müziği Sözlü Eserler Repertuarı’na giren Mudanya’ya özgü 5 Türk Sanat Müziği eseri, işaret diliyle söyleyen gençlerin stüdyo ortamında video çekimleri ardından, koro elemanlarının birlikte seslendirdiği sözü Lami Güray’a, bestesi Avni Anıl’a ait olan “Mudanya Güzeli” şarkısının klip çekimleri Kumyaka’da yapıldı.

 

Türk İşaret Dili Uzmanı Emine Biçim’in gözetiminde Kumyaka Mahallesi sahilinde gerçekleşen çekimler iki saat sürdü. Bahadır Sevik’in şefliğinde Mudanya Güzeli” şarkısını yorumlayan koro elemanları Hüseyin Çağlayan, Hatice Yıldız, Aygül Çığ, Nalan Yazgan, İbrahim Elmas ve İlyas Ünal’a, Mudanya Gençlik Spor Kulübü sporcusu Sude Çiftçi de işaret dili yorumlarıyla eşlik etti. Kumyaka’daki Falez Cafe’nin içerisinde bulunan asırlık zeytin ağacının önünde yapılan çekimlerde, Mudanya ve Kumyaka’nın da doğal güzellikleri ön plana çıkarıldı.

 

Haziran ayında başlayan çalışmalarla ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Yavuz Gerçekçi, projede görev alan gençlerin önümüzdeki hafta içerisinde, yine sözleri Lami Güray’ a ait olan Saadettin Kaynak’ın bestelediği “Mudanyalı Kahraman Şükrü Çavuş” şarkısı için ilçe merkezinde dış mekan çekimler için kamera karşısına geçeceğini söyledi. Mudanya Kültür ve Sanat Derneği, Mudanya Gençlik ve Spor Kulübü, Mudanya Kent Konseyi ve Mudanya Belediyesi’nin destek verdiği proje, 22 Eylül 2017 Cuma akşamı koro elemanlarıyla birlikte gençler tarafından verilecek açık hava konseriyle sona erecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ