$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

Hastane binası hızla yükseliyor

Hastane binası  hızla yükseliyor
  • 29.06.2017

 

3 Nisan’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla temeli atılan Yenişehir Devlet Hastanesi’nin yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Bakan Müezzinoğlu’nun hastane binasının yapımının tamamlanması konusunda, müteahhit firmadan gelecek yıl 23 Nisan’a söz aldığını hatırlatan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “A, B, C, D ve E bloklarıyla birlikte 1.000 metrekarelik teknik merkezden müteşekkil Devlet Hastanemizde, jet grout (zemin iyileştirme) metodu uygulanarak sağlam zemin üzerindeki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bugün itibariyle temel kısmı tamamen bitmiş olan yapıda, E blok kaba inşaatı ile Teknik Merkez yapımı tamamlanmış durumda. Şu an yüzde 30 nispetinde tamamlanan yapının havalandırma boruları ile tavan sistemi çalışmaları sürüyor. Eylül sonu itibariyle tüm blokların kabası, yıl sonu itibariyle de cephe, çatı, duvar gibi kalemlerin bitmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.

Başkan Çelik, “33 milyon TL’ye mal olacak hastane binasında 5 ameliyathane, 20 poliklinik yer alacak. Bina 15 bin 586 metrekarelik alanda inşa edilecek ve yoğun bakım odası dahil olmak üzere 86 yatak kapasiteli olacak.”

Yenişehir’in Bursa yolu çıkışında ayrılan arsa üzerinde 19 bin 705 metrekare inşaat alanlı hastane binasının hizmete girmesiyle birlikte ilçedeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin artacağını anlatan Çelik, hem Bursa’daki hastanelerin yükünün hafifletilmesi, hem vatandaşlara bulundukları yerlerde en iyi hizmetin verilebilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Bakan Müezzinoğlu’nun 2015 yılında ilçeye gelerek Huzurevi’nin açılışını gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Çelik, “Bakanımız o gün yeni bir hastane yapımı konusunda gerekli tüm destekleri vereceklerini söylemişti. Bakanımız sözünü tuttu ve kendisinin büyük desteklerini aldık. Bakanımızı Yenişehirliler asla unutmayacaklar” dedi.

Belediye Başkanı Çelik, “Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve tüm teknik personeli ile İl Sağlık Müdürümüz Özcan Ak ve ekibi ile inşaatın bu aşamaya gelmesinde emeği geçen müteahhit firma yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Allah kaza bela vermeden inşaatın tamamlanmasını nasip etsin” diye konuştu. (www.yenisehirmemleket.com)CEYHAN HASTANE HABERİ (1)CEYHAN HASTANE HABERİ (6)CEYHAN HASTANE HABERİ (8)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ