$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

Kaymakam Seyitoğlu: Vatandaştan duyarlılık bekliyoruz

Kaymakam Seyitoğlu: Vatandaştan duyarlılık bekliyoruz
  • 01.03.2017

Yenişehir’de, düğün ve sünnet gibi etkinliklerde silah kullanılması ve traktörlerin reflektör olmaması yüzünden kazalara karışmasının engellenmesi amacıyla bir kampanya düzenlendi. Kampanyanın tanıtımı Yolören Köyü’nde düzenlenen toplantıda yapıldı.

Silahın bir eğlence aracı olmadığını vurgulayan Kaymakam Suat Seyitoğlu, düğün ve sünnet gibi etkinliklerde silah atılmasının önüne geçilmesi gerektiğine işaret etti. Seyitoğlu, “Havaya silah atılmasını önlemeyi bir görev biliyoruz. Bu olumsuzluğu önleyici anlamda çalışmalar yapacağız. Bunun yanında traktörlerde reflektör ve tepe lambası bulunması gerekiyor. Önümüzdeki günlerdeki denetimlerde reflektörleri olmayanlara reflektör dağıtarak ilk adımı atmayı planlıyoruz” dedi.

Yaz aylarında düğün ve sünnet cemiyetleriyle traktör kullanımının arttığına işaret eden Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, “Bu gibi olumsuzluklar can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor. Hep birlikte hareket ederek bu olumsuzlukların önüne geçebiliriz. Belediye olarak biz de bu projeyi destekliyoruz ve sivil toplum kuruluşlarından da destek alacağız” diye konuştu.

Yenişehir Jandarma Komutanı Ütgm. Burak Dural da, Kaymakam Seyitoğlu’nun bu yöndeki talimatlarıyla böyle bir kampanya kararı alındığını anlattı. Dural şunları kaydetti: “Ateşli silahlar, cemiyetlerde kullanılmasının önüne geçmeliyiz. Bu konuda farkındalık yaratarak vatandaşın desteğini almayı amaçlıyoruz. Cezaları uygulamaktan çok, sizlerin bu konuya sahip çıkmanızı ve bu gibi olumsuzlukları önlemek amacıyla çevrenizi uyarmanızı bekliyoruz.”

Toplantı sonrası Kaymakam Seyitoğlu ve ilçeli yöneticiler, köylülerle görüşerek onlardan duyarlı olmalarını istediler. (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ