$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Servis şoförlerine eğitim

Servis şoförlerine eğitim
  • 28.02.2017

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle servis taşımacılarına yönelik eğitim toplantısı gerçekleştirdi.

Servis şoförlerinin çok önemli bir hizmeti yerine getirdiklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İrfan Karakuş, çocuklara olumlu örnek olacak davranışlarda bulunmalarını istedi. Çocukların eğitiminde bütün yükün aile ve öğretmenlerde görünmesine rağmen, servis şoförlerine de önemli görevler düştüğünü söyleyen Karakuş,”Sadece size emanet edilen çocuklarımızı evden okula taşımakla kalmıyor davranışlarınızla bu yavrularımıza örnek oluyorsunuz. Öğrencilere dürüst davranın denmekle dürüst olunmuyor, ancak dürüst hareketler onun için örnek olmaktadır. Etrafta trafik polisi yokken kırmızı ışıkta geçen veya camı açıp önündeki aracın sürücüsüne, ‘Sen ne biçim şoförsün’ diye hakaretler yağdıran bir servis şoförünü ileride ehliyet alarak trafiğe çıkan bu çocuklar hatırlayıp örnek alacaktır. Bu nedenle servis araçlarında davranışlarınıza çok dikkat etmelisiniz” dedi.

Karakuş, öğrenci, öğretmen, veli ve servis şoförleri arasında işbirliğini geliştirmeyi amaçladıkları bu tür toplantıları sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra slayt gösterisiyle beraber, araçlarda bulundurulması zorunlu araç ve gereçler, şoförlerin uyması gereken kurallarla trafik kültürü ve güvenli sürüş konuları anlatıldı.

Aydoğdubey İlkokulu’ndaki toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Kaya, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Başpolis Mehmet Büyükbelenli, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Astsb.Başçavuş Sedat Şahin, S.S. 269 Yeşilkent Servisçiler Kooperatifi  Başkanı Şükrü Sezer ve yönetim kurulu üyeleriyle, okul müdürleri, okul ve servis şoförleri katıldı. (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ