$ DOLAR → Alış: 32,48 / Satış: 32,61
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Sütler artık daha güvenli

Sütler artık daha güvenli
  • 28.12.2016

Yenişehir Kıblepınar Mahallesi’ne süt üreticilerinin eksikliğini hissettiği süt soğutma tankı kazandırıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 ton kapasiteli bir süt soğutma tankı Kıblepınar’a gönderildi. Kıblepınar Mahallesi’nde süt tankının tesliminde konuşan BESAŞ Genel Müdürü, TARIM AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bektaş, “Desteklerimiz her alanda sürecek” dedi.

Kıblepınarlıların talebine duyarsız kalmadıklarını ifade eden Bektaş, “Yenişehir Belediye Başkanımız Süleyman Çelik, Kıblepınar’ın bu yöndeki talebini bize iletti. Biz de Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye konuyu anlattık. Başkanımızın talimatıyla bu mahallemizin bu eksiğini de gidermiş olduk” dedi. Kıblepınar’ın ilçe merkezine uzaklığının ve korunmuş doğal yapısının dikkat çektiğini anlatan Bektaş, “Üniversitemiz tarafından burada organik tarım yapılması konusunda bir araştırma yapılıyor. Bu araştırma sonrası neler yapılabileceği belirlenince biz de Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli desteği veririz” diye konuştu.

BAŞKAN ALTEPE’YE TEŞEKKÜR

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, ilçenin tarımsal potansiyelinin önemini vurguladı. Çelik, “Kıblapınar doğası ve burada elde edilen ürünlerin doğallığıyla tanınıyor. Süt üretiminde tek eksikleri süt soğutma tankıydı. Büyükşehir Belediye Başkanımız, süt soğutma tankı talebini karşılıksız bırakmadı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

UÜ’ye bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin Karakaş da, Kıblepınar’ın özelliklerini anlattı. Karakaş, “Burada organik hayvansal üretim projemiz var. Burada, nasıl bir üretim yapılabilir sorusuna yanıt alıyoruz. Bu proje hayata geçince Kıblapınar’ın kalkınmasında önemli bir adım atılmış olacak” diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, süt soğutma tankının önemli bir eksiği giderdiğini belirtirken, Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna da, ilçenin tüm mahallelerinde süt üretiminin yapıldığını kaydetti. Tuna, sütlerin soğutulma imkanının süt üretiminde çok önemli olduğunun altını çizdi.

Günde 500 litre süt üretildiğini söyleyen Kıblepınar Muhtarı Sadık Aydemir de, şunları kaydetti: “Akşam sağılan sütler sabahleyin firma gelip teslim alıncaya kadar bozulmaya başlıyordu. Sütlerimiz soğutma tankında bekletmemiz sayesinde daha sağlıklı ve kaliteli olacak.”

SİMSÜT GENEL MÜDÜRÜ İÇÖZ:  

SÜTÜ TÜKETİCİYE GÜVENLE ULAŞTIRACAĞIZ   

Kıblepınar’dan süt alımını gerçekleştiren SİMSÜT Genel Müdürü Ahmet İçöz ise çok önemli bir eksiğin giderildiğini belirterek katkıda bulunanlara teşekkür etti. İçöz, “Süt soğutma tankı sayesinde sütler artık sağlıklı biçimde soğutulabilecek. Böylece biz de buradan teslim aldığımız sütleri güvenle tüketicilerimize ulaştıracağız. Süt soğutma tankının sağlanması konusunda desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. (www.yenisehirmemleket.com)sut-2

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ