$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Yenişehir’de altyapıya köklü çözüm

Yenişehir’de altyapıya köklü çözüm
  • 05.12.2016

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ilçedeki altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti. Çelik, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yol, trotuar ve çevre düzenlemesine geçilerek ilçenin en önemli sorunlarına köklü çözüm getirilmiş olacağını bildirdi.

Yolların kazılarak toplam 140 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesinin döşendiğini ifade eden Çelik, ana şebekeden evlere bağlantı çalışmalarının ise yüzde 80’lik bölümünün tamamlandığını kaydetti. Evsel atıkların ilçenin arıtma tesisine ulaştırıldığını vurgulayan Çelik, “Artık atık sular bu arıtma tesisinde temizlenerek doğaya veriliyor. Bu sayede doğa kirlenmiyor” diye konuştu.

İlçede, aşırı yağışlarda bazı bölgelerde su birikintileri oluştuğunu anlatan Çelik, bu sorunu çözmek için de toplam 30 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşendiğini söyledi.

MOSEBE sistemi için de, bu altyapı çalışmaları yapılırken 15 kilometre toplam uzunluğunda kazı yapıldığını vurgulayan Çelik, “MOBESE sistemi için de altyapıyı hazırladık. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatları döşenirken MOBESE için yaptığımız çalışma sayesinde bir daha yollarda kazı yapılmasına gerek kalmadı” dedi.

İlçenin, önümüzdeki yıl haziran ayından itibaren altyapıya dönük tüm sorunlarının çözüme kavuşturulmuş olacağını dile getiren Çelik, “Gelecek yıl yaz aylarından itibaren çalışma yapılan yollarda asfalt ya da parke taş çalışmaları yapacağız ve çevre düzenlemeleri gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Altyapı sorunlarının ilçenin gelişiminin önünde en büyük engel olduğunun altını çizen Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Önümüzdeki yılın son aylarında yolları asfaltlanmış, yürüyüş yolları ve trotuarları tamamlanmış bir şehre kavuşacağız. Yenişehirlilere bu çalışmalar boyunca gösterdikleri sabırlılıktan ötürü teşekkür ediyor” diye konuştu. (www.yenisehirmemleket.com)

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ