$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

Karayalçın: CHP’nin örgütlenme modeli değişmelidir

Karayalçın: CHP’nin örgütlenme modeli değişmelidir
  • 26.10.2016

Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, CHP’nin örgütlenme yapısının değişmesinin partinin önünü açacağını belirtti. Karayalçın, Şehit Ömer  Halisdemir Kültür Merkezi’nde Yenişehirli partililerle bir araya geldi.  Burada partililere seslenen Karayalçın, CHP’nin iktidara gelmesi için partinin örgütlenme modelinin değiştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Mevcut örgütlenme yapısının CHP’nin önünü tıkadığını ifade eden Karayalçın, “Bana göre sorun kişilerde değil, partinin mevcut örgütlenme yapısındadır. Bu yapı başarılı sonuçlar alınmasını engellemektedir” dedi.

CHP’nin halk tipi örgütlenmeye gitmesi gerektiğine işaret eden Karayalçın, başarılı sonuçlar alınabilmesi için yapılması gerekenleri anlattı. Karayalçın şunları kaydetti: “Genel merkez, il, ilçe ve mahalle temsilcilikleri biçiminde, dikine, hiyerarşik bir yapı yanlıştır. Toplum kesimlerine göre, proje alanlarında örgütlenmelidir. Toplum kesimleriyle bağ kurabilecek bir örgütlenme olmalıdır. Vatandaş, ‘Oyum ziyan olmasın diye kazanacak partiye oy veriyorum, çünkü siz kazanamazsınız’ diyor. Çok güzel projeler hazırlamamız yetmiyor. ‘Bunlar iktidara geliyor’ mesajını vermeliyiz. Toplum kesimleriyle çok güzel bir bağ kurmalıyız.”

Nutuk atarak, yönetici değiştirerek başarılı olunmadığının ifade eden Karayalçın, “Oy oranımız yüzde 25’lerde. Buralarda dolaşmamalıyız. Örgütlenme modeli değişirse, yüzde 30’ları aşarız ve CHP iktidar alternatifi haline gelir” diye konuştu.

Toplantıda Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir ve Yenişehir İlçe Başkanı Necdet Sert de çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler.

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ