$ DOLAR → Alış: 32,48 / Satış: 32,61
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Yenişehir biberi Hollanda yolunda

Yenişehir biberi Hollanda yolunda
  • 30.09.2016

Yenişehir’de üretilen biber çeşitlerine Avrupa’da pazar bulma çalışmalarında ilk adım atıldı. Büyükşehir Belediyesi TARIM AŞ ile Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın ortaklaşa girişimiyle 15 ton biber yüklü bir TIR Hollanda’ya gönderildi.

Belediye Spor Kompleksi’nin bahçesinde düzenlenen törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent ve ilçelerin ekonomilerinin gelişimi için de her alanda çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Tarımdaki gelişimin de çok önemli olduğunu ifade eden Altepe, “Ürünleri dünya pazarlarında pazarlamak için çalışıyoruz. Dünya pazarlarının istediği ürünleri sağlayarak bu pazarlarda ürünler yer bulmalı. Bu alanda ürünün pazarlanması önemli bir görev. Bursa’nın siyah inciri girişimlerimizle hak ettiği değeri bulmuştu. Sırada Yenişehir biberi var” dedi.

Biber Festivali’nde çiftçilerin ürüne pazar bulamadıklarından yakındıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Dünya pazarlarıyla irtibata geçtik. Yaklaşık 2 TL’ye fiyatı çıktı ürünün. Bu çalışmamız devam edecek” diye konuştu.

ÇELİK: PİYASALARA DENGE GELMELİ

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, önümüzdeki yıl biber sezonu açıldığında yurtdışına bu şekilde biber ihracatı yapılacağını belirtti. ilk TIR’da Şili, Macar, sarısivri, kılsivri, Demre, çarliston, kapya ve dolmalık biber çeşitlerinin gönderildiğini söyleyen Başkan Çelik, sadece altyapı ve temizlikle uğrayan belediyecilik döneminin geride aldığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle ilçe çiftçisi için önemli bir adımın atıldığını söyledi. Büyükşehir’in devreye girmesi ile piyasada biber fiyatının 2 kat arttığını diye getiren Çelik, “Bizim amacımız bu işin ticaretini yapmak değil. Ancak çitçimize, tüccarımızla işbirliği halinde piyasalardaki dengeyi sağlamak istiyoruz” diye konuştu. Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’ye bu katkılarından ötürü teşekkür etti.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş da ilçede üretilen 65 bin ton biberin 10 bin tonunun yurtdışına gönderildiğini anlattı. Aktaş,emeği geçenlere teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ